Brenneres Iskolahét a 2017-2018-as tanévben is!

2018. április 23. és 27. között tartottuk meg a hagyományos Iskolahét rendezvényünket. Az alsó, a felső illetve a gimnáziumi tagozaton is délelőtti, délutáni programokkal vártuk diákjainkat. Hétfőn és szerdán délelőtt tanulmányi versenyen vettek részt az 1-4. évfolyamos tanulók, akik matematika és magyar tantárgyból mérték össze tudásukat, délután pedig a „Leg-leg-leg” Bajnokságon vetélkedtek a tornateremben. A felsősöket a hét első napján házi floorball-, kosárlabdabajnokság és kerékpáros ügyességi verseny várta.

Kedden az első három órában szülők és nagyszülők érkeztek intézményünkbe, hogy betekintést nyerjenek diákjaink életébe. Az alsósokat délután tűzoltósági bemutató várta az aulában és iskolánk udvarán. Kedden a hagyományokhoz híven az idegen nyelvi munkaközösség a hatodik osztályosoknak Fele sem igaz vetélkedőt szervezett, a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók természettudományi vetélkedőn mérték össze tudásukat, kísérleteket végezhettek, kémiai sudokut oldottak meg.

Idén sem maradhatott el a táplálkozási vetélkedő, amelynek keretében szebbnél szebb gyümölcs- és zöldségtálak készültek. Színes élővilágunk címmel rajzversenyt is hirdettünk. Közben a labdarúgó házi bajnokság is megkezdődött: a felsős és gimnazista fiúk mérkőztek meg egymással. A technika teremben közben a robotika rejtelmeibe is bepillantást nyertek kicsik és nagyok. Szerdán a röplabdások vették birtokba a csarnokot, az alsósok pedig bábelőadáson vehettek részt.

Csütörtökön megtartottuk az alsós tanulmányi verseny eredményhirdetését, majd az első négy évfolyam a Paddington című film második részét nézhette meg. A felsősök és gimnazisták számára pályaorientációs napot szerveztünk. Önismereti, kommunikációs foglalkozás, szakma-puzzle, interaktív foglalkozás mellett hallhattak a fakultáció választás dilemmáiról is, tanultak az időgazdálkodásról és a tanulástechnika témakörében is előadások várták őket. A Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának valamint a Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának oktatói is bemutatót tartottak tanulóinknak. Osztályaink közül voltak, akik a tankenyérboltba, a Szombathelyi Televízióba, az LUK Savaria üzemébe, a SPAR raktárába látogattak el. Lendvai Rezső, nyugalmazott mentőtiszt az elsősegélynyújtás szépségeiről beszélt, Magyar Sándorné, Marika néni pedig gyakorlati tanácsokkal látta el a fiatalokat. Közben megérkezett hozzánk egy mentőautó is, amelyet alaposan szemügyre vehettek diákjaink. Kálinger Roland tábori lelkészt is köszönthettük iskolánkban e napon, aki a missziós feladatairól mesélt, a test és lélek ellátásáról a harcmezőn.

A csütörtöki nap zeneiskolásaink koncertjével zárult. Iskolánk kis művészei büszkén mutatták meg tudásukat diáktársaiknak, tanáraiknak, szüleiknek. A Tücsök Zenekar hegedűsei nyitották a műsort „Békák a mély odúban” című vidám előadásukkal. Ezután sorra felcsendültek a gordonka, a fuvola, a zongora és a furulya hangjai. Iskolánk énekkarának dala zárta ezt a szép délutánt.

Pénteken zajlott iskolánkban az Egyházmegyei Versenynap, amelyről részletes beszámolót itt olvashatnak.

Alsó tagozatos eredmények:

Helyezés Magyar Matematika

1.      évfolyam

1.

2.

3.

 

Henc Zsóka 1.a

Bende Johanna 1.b

Kiss Áron 1.a

 

Henc Zsóka 1.a

Bende Johanna 1.b

Rajtosics Hunor 1.a

2.      évfolyam

1.

2.

3.

 

Menyhárt Benedek 2.c

Maár Maja Anna 2.b

Dancs Dóra 2.a

 

Rettegi Ákos 2.b

Maár Maja Anna 2.b

Dancs Dóra 2.a

3.      évfolyam

1.

2.

3.

 

Szabó Liza 3.c

Babos Csongor 3.a

Szabó Gergő 3.a

 

Kovács Ákos 3.b

Szabó Gergő 3.a

Kiss Anna 3.b

4.      évfolyam

1.

2.

3.

 

Nagylaki Réka Johanna 4.b

Bencze Boglárka 4.a

Plander Luca Abigél 4.a

 

Berki András 4.b

Börzsönyi Máté 4.b

Kiss Miklós 4.b

 

Floorball: 5-6. osztály: 1. helyezés: 6.m; 2. helyezés: 5.b; 3. helyezés: 5.n; 4. helyezés: 5.a

Floorball: 7-10. osztály: 1. helyezés: 7.m; 2. helyezés: 8.n; 3. helyezés: 10.n; 4. helyezés: 7.a

Házi focikupa: 5-6. osztály: 1. helyezés: 6.a; 2. helyezés: 5.a; 3. helyezés: 5.n, 4. helyezés: 6.m és 6.n

7-8. osztály: 1. helyezés: 7.n; 2. helyezés: 8.n; 3. helyezés: 8.a; 4. helyezés: 7.a

Röplabda: 1. helyezés: 8.n; 2. helyezés: 10.n

Szöveg: H.Pezenhófer Brigitta

Diákhét_2018
« 1 A 14 »


Comments are Closed

^