hétfő, április 23rd, 2018

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

II. helyezés az egyházmegyei hittanversenyen

2018. április 14-én rendezték meg az egyházmegyei hittanverseny döntőjét iskolánkban. Ebben a tanévben a hittanverseny témája az Eucharistia volt, ezzel is készülve az Nemzetközi Eucharisztikus  Kongresszusra. Az egyházmegye kerületeiből 10– 10 3 fős csapat vett részt az egyházmegyei döntőn 5 -6. és 7 -8. korcsoportban. Iskolánkból II. helyezést ért el az 5-6. osztályosok közül Lujza nővér által felkészített csapat: Horváth Márk, Gyenese Jakab, Tóth Ágoston. A verseny díjait Dr.Székely János megyéspüspök úr osztotta ki a Szent Kvirin templomban.

Cikk: Virágné Geiszler Éva

Fotó: martinus.hu

Egyházmegyei hittanverseny_2018

 

Olvasás hete iskolánkban

2018. április 9. és 13. között tartottuk iskolánk alsó tagozatán az Olvasás hete programsorozatot. Osztályaink előzetes feladatként a Mátyás királyról szóló Egyszer volt Budán kutyavásár című népmeséhez készítettek maketteket. Köszönet Keszte-Orvos Krisztina kolléganőnknek, aki ismét egy színes tárlatot állított össze a szebbnél-szebb alkotásokból.

Minden délelőtt a harmadik szünetben Mátyás király meséit nézhették a kisdiákok az aulában Lendli Erzsébet alsós osztályfőnökünk vezetésével. Emellett hétfőn és kedden délelőtt könyvcsereberét tartottunk, majd délután könyvvásár kezdődött. Szerdán a Berzsenyi Könyvtárral közösen szerveztünk irodalmi vetélkedőt. Az első osztályosok Gazdag Erzsi, a második osztályosok Weöres Sándor életével és munkásságával ismerkedhettek meg. Harmadikasaink Mátyás-meséket dolgoztak fel, a negyedikesek pedig a népmesék színes világát ismerték meg. Fél négykor kezdődött az eredményhirdetés, majd a 2.c osztály tanulói egy Mátyás-mesét elevenítettek fel a színpadon, a felkészülést Siposné Varga Krisztina tanítónk segítette.

Köszönjük Lőrincz Anikó kolléganőnk és alsós tanítóink lelkes szervező munkáját, illetve Komondi Gabriella valamint Zsigri Mária segítségét, akik a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár dolgozói!

A programsorozat keretében májusban könyvtárunkban foglalkozásokat tart Iványiné Nagy Kinga könyvtárosunk minden alsós osztálynak.

Szöveg: H.Pezenhófer Brigitta

Olvasás hete_2018
« 1 A 6 »

Fotó: Keszte-Orvos Krisztina

 

Két dobogós hely a Neumann iskola angol nyelvi versenyén

Évről évre szépen teljesítenek iskolánk csapatai a Neumann János Általános Iskola által szervezett angol nyelvi csapatversenyen, melynek idei témája „Famous Britons”, azaz Híres britek volt.

A megye több iskolájából körülbelül 60 diák képviselte magát. Az első, levelező fordulóban híres britekkel kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk a jelentkezőknek, a második fordulóban pedig projektet kellett készíteniük a gyerekeknek. Az első két forduló összesített pontszámai alapján minden kategóriában 5-5 csapatot hívtak be a döntőbe a szervezők. Itt két csapatunk mérette meg magát, akiknek tagjai a hatodik és a hetedik évfolyamból kerültek ki. A tanulóknak a négy nyelvi készségben való jártasságukat kellett bizonyítaniuk. Íráskészségüket levélírással, beszédkészségüket képleírással, hallás utáni szövegértésüket egy dal meghallgatásával és szövegének kiegészítésével mérték. A szövegértési feladatban olvasási készségük mutatkozhatott meg, szókincsüket pedig activity formájában hasznosíthatták.

Mindkét csapatunk a dobogó harmadik fokára állhatott.

5-6. osztályosok kategória: 3. helyezés: Horváth Márk, Ódor Barnabás (6.m)

7-8. osztályosok kategória: 3. helyezés: Kiss Dániel (7.n), Kiss Mihály (7.m)

Neumann angol_2018

Gratulálunk az eredményes szerepléshez!

^