hétfő, április 16th, 2018

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Bérmálás iskolánkban

2018. április 14-én délelőtt a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházban 20 fiatal számára szolgáltatta ki Székely János megyéspüspök atya a bérmálás szentségét. A 10.n osztály tanulói tíz év hitoktatás és két év intenzív bérmálási felkészülés után kapták meg a Szentlélek 7 ajándékát. Közvetlenül a bérmálás napja előtt 3 napos bentlakásos lelkigyakorlaton vettek részt a Martineum Felnőttképző Akadémián, ahol Farkas István piarista pap, Lupus atya adott számukra lelki útravalót. E lelki töltekezés után egy szívvel, egy lélekkel várták a fiatalok bérmáló püspöküket és kérték, hogy szolgáltassa ki számukra a keresztény nagykorúság szentségét.

Bérmálás_2018
« A 2 »

Szöveg: Virágné Geiszler Éva

Fotó: Tóth Fotó

Bűnbánati liturgia a kollégiumban

2018. április 10-én Dr. Székely János Püspök atya tartotta kollégiumunkban a bűnbánati liturgiát. Beszédének első részében arra figyelmeztetett bennünket, hogy vigyázzunk arra, mit mondunk.

Bűnbánati liturgia a kollégiumban 2018.

Egy-egy szónak különösen, ha negatív, „csontig hatoló romboló hatása lehet”. Erre példaként egy történetet olvasott fel egy fiúról, aki a gúnyolódás hatására véget vetett az életének. A következő részben a szüleink iránti tiszteletről beszélt. Feltette a kérdést: tudjuk-e, hogyan ismerkedtek meg a szüleink? Érdeklődünk-e például az édesapánk életében lévő nehézségekről? Hálásak vagyunk-e az édesanyánknak, hogy életét áldozza ránk? A liturgia utolsó részében a szerelemről és a házasságról osztotta meg gondolatait. Tanácsként ajánlotta, hogy olyan házasságot kössünk, amelyet nem előz meg „próba-házasság”, hanem mindkét fél az egymás iránti önzetlen, őszinte odaadásra és szeretetre törekszik.

Eszerint a lelki tükör szerint vizsgáltuk meg saját életünket.

Iván Levente-kollégium

^