Megkezdődött a nagyböjt

Hamvazószerdán iskolánk tornatermében gyűltünk össze, hogy közösen vegyünk részt a szentmisén, amelynek keretében a hamvazkodás szertartását is elvégezte Császár István helynök, Pete Polgár Máté iskolalelkész illetve Vendrey Gábor szalézi szerzetes.

Máté atya szentbeszédében kiemelte: a lila szín arra utal, hogy itt a bűnbánat ideje, vagyis a megtérésé, majd két megtérőről, hazatérő lélekről is szólt a hallgatóságnak. Először Douglas Arnold Hyde-ról mesélt, aki misszionáriusként dolgozott Indiában, majd rádöbbent, hogy a rossz olvasmányok által a gonosz is beköltözhet életünkbe. Feltette a kérdést a fiataloknak: „Milyen olvasmányt, filmeket, baráti társaságot engedsz be életedbe?” Ezt követően Edith Stein példáját emelte ki, aki egyszer Szent Teréz életét olvasta végig, majd amikor hajnalban letette a könyvet ezt mondta: „Ez az igazság!”

Igényesnek kell lennünk tehát, eszközökké kell válnunk az Úr kezében, készen állni arra, hogy rajtunk keresztül is megszólíthat másokat. „A nagyböjti szent időben tartsunk bűnbánatot, számoljunk le az életünkbe lépő rosszal, hogy felszabaduljunk az evangélium örömére!” – buzdította a diákokat és pedagógusokat.

H.Pezenhófer Brigitta

Hamvazószerda_2018
« 1 A 4 »


Comments are Closed

^