február, 2018

Jelenleg hónapok szerint tallóz...

 

Városi sítábor

2018-ban iskolánknak másodszor volt lehetősége diákokat küldeni az Önkormányzat által szervezett erdélyi sítáborba. Idén négy diák: Hetényi Adél és Werderits Hanna a 9.N, valamint Bánhegyi Marcell és Náray Bendegúz a 10. N osztályból voltak a szerencsések, akik részt vehettek a vajdahunyadi táborban febr. 11-től 17-ig.

Az első és az utolsó nap a nagy távolság miatt végig az utazásról szólt. Második nap érkeztünk Vajdahunyadra, ahol a város polgármestere fogadott minket, valamint meglátogattuk a vajdahunyadi várat. A következő 4 napban a síelésé volt a főszerep. A 25 fős diákcsapatot 3 csoportba sorolták síelési tudás szerint. A haladók csoportját iskolánk testnevelője, Bognár Zoltán tanár úr vezette. Síelés közben volt alkalmunk megcsodálni a meseszép erdélyi tájat, igaz csak a 6. napon, mert előtte olyan köd volt a hegytetőn, hogy alig láttunk valamit. A tábor másik célja egy jó, összetartó csapat felépítése volt. Hát ez sikerült is! Az esti közös beszélgetések, társasjátékok, táncok és viccek tették igazán felejthetetlenné ezt a hét napot. Reméljük, a következő tábor is hasonlóan jó hangulatban telik majd el.

Köszönjük iskolánknak, Englert Zsolt igazgató úrnak, hogy lehetővé tette részvételünket az erdélyi sítáborban.

Szöveg: Náray Dániel Bendegúz 10.N

Fotó: Bánhegyi Marcell 10.N

Városi sítábor_2018
« A 2 »

Színházban jártunk

A 9-10. osztályosok számára különleges darabot tartogatott a színházbérlet harmadik előadása: Czukor Balázs rendezésében láthattuk a Weöres Sándor Színház egy újabb kortárs-darabját, Home Bank címmel. Az előadás egy bankban játszódik, ahova különböző ügyfelek érkeznek a problémákkal, és abban bíznak, hogy a Home Bank majd megoldja azokat.

Nemcsak az érkező ügyfelek problémásak, hanem a bankban dolgozók is. A műben nincsen konkrét főszereplő, valamennyien részesei a bank életének: egyenrangúak, egyformán jelentéktelenek. Mindegyikük életébe, sőt gondolataiba is betekintést nyerhetünk munkahelyük által. Érezzük és látjuk félelmeiket. Az átlagos, hétköznapi jelenetekből pillanatok alatt egy rémálom elevenedik meg. A párbeszédek olykor nevetségesek, komikusak, vagy nincsenek is. A záró pesszimista hangvételű, hátborzongató jelenet után nehéz volt megszólalni.

A darab bennünk, nézőkben sok kérdést felszínre hozott. Nemcsak a banki világot, a pénzt és a siker világát kritizálja, hanem a társadalmi problémákra is fény vetődik. A mű az életünk realista és kissé abszurd ábrázolása.  Fogl Noémi 10.N

 

Kollégiumunk diákjai is részt vettek a Házasság Hete programján

Csütörtök délután ellátogattunk a Brenner János Gimnáziumba, ahol a Házasság Hetének rendezvényei közül a Szorítóban a házasság című interaktív előadáson vettünk részt.

Hívő házaspárok tettek tanúságot saját életükről, másrészt arról beszélgettünk, hogy milyen fontos az emberek életében egy jól működő házasság. Az egész programot nagyon élveztük, mert okos telefonok segítségével kellet kitölteni egy tesztet a házassággal és a szexuális élettel kapcsolatban. Arra voltak kíváncsiak az előadók, hogy ifjú fejjel hogyan vélekedünk ezekről a témákról. Minden társamon láttam, hogy tetszett nekik ez a módszer és aktívan válaszoltunk a kérdésekre. Az ott jelenlévő házaspárokkal nagyon jól elbeszélgettünk. Ez azért volt könnyű, mert nyitottak voltak felénk és minden kérdésünkre válaszoltak. Örültem, hogy részt vehettünk ezen a délutánon, remélem –ahogy az előadók ígérték- még lesz folytatása e témának, ezúttal a kollégiumunkban!

Házasság hete 2018.

(Szilvás Ádám-kollégium)

^