kedd, február 13th, 2018

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Farsangolt az alsó tagozat!

A farsangi időszakban gimnazistáink után iskolánk alsó tagozata ünnepelt, így 2018. február 9-én minden kisdiák és tanító maskarát öltött.

Már délelőtt megkezdődtek a munkák a tornateremben, ahol a Szülői Munkaközösség tagjai szorgalmasan előkészítették a farsang helyszínét: a csarnok csodaszép, vidám díszítést kapott, emellett az aulában is felállították az osztálybüfék számára az asztalokat. Koradélután a szorgos édesanyák szendvicseket készítettek, hozták a finomabbnál finomabb édességeket. Büszkék vagyunk arra, hogy minden osztály asztalára több tálca szendvics került, sőt ételallergiás diákjainkat külön asztal várta ezen a délutánon. Köszönet illeti az SZM-szülőket, akik fáradtságot és időt nem kímélve egész nap gyermekeinkért dolgoztak.

Délután kettő óra után már mindenki a saját jelmezében várta a bevonulást. Ekkor felcsendült a klarinét-kvartett Koltai Zsófia tanárnő vezetésével, kisdiákjaink pedig jöttek szép sorjában, majd ezt követően Újhelyi Péter tanár úr tanítványainak trombita és harsona játékára vonult be a farsangi bál hercegi párja, akiket népes közönség várt már a tornateremben. A herceg ünnepélyesen megnyitotta az ez évi farsangi bált, majd megkezdődhetett a maskarák bemutatása. Közben Deák Gyuri bácsi Tücsökzenekara is meglepte a közönséget egy produkció erejéig. Először a harmadik és negyedik osztályosok játszhattak egyet, amíg a kicsik pótolták az energiát és megkóstolták az erre az alkalomra készített finomságokat, majd az évfolyamok váltották egymást a teremben.

Négy órakor kezdődött az osztályok műsora: idén is fantasztikus produkciókat láthattunk. Köszönjük osztálytanítóink lelkes munkáját! A bemutatók után a hercegi pár angolkeringőt járt, amelybe bekapcsolódhatott minden kisdiák, majd ezt követően a kislányok édesapjukkal, a kisfiúk édesanyjukkal keringőztek.

A jó hangulatú délutánt tombolasorsolás zárta. Ezúttal is számtalan torta és gyümölcskosár talált gazdára.

Köszönjük a szervezőknek, a tanítóknak, az SZM vezetőségének és a szülőknek, hogy ilyen jó hangulatú és vidám lehetett a 2018-as farsangi ünnepség! Kedden folytatás, hiszen akkor a felső tagozatosok bújnak maskarába!

Szöveg és fotó: H.Pezenhófer Brigitta

Farsang alsó tagozat_2018
« 2 A 10 »
^