hétfő, november 20th, 2017

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Versmondó verseny a Brenner János Óvodában

Az idei évben is meghívást kapott óvodánk a Reményik Sándor Általános Iskola által szervezett Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyre, melyet 2018 januárjában rendeznek majd meg. Így a hagyományoknak megfelelően 2017. november 15-én, szerdán mi is megrendeztük házi versenyünket.

A Virág csoportban gyűltünk össze a délelőtt folyamán, ahol azok a gyerekek vehettek részt, akik a saját csoportjukban a legügyesebben szerepeltek. Örömünkre a legkisebbek közül is volt bátor vállalkozó, így összesen 13 versmondó mérhette össze rátermettségét, tudását. A zsűri tagjai közt foglalt helyet Rátkainé Pálfi Zita, Pintérné László Ildikó és Tóthné Jászberényi Judit. A szereplő gyerekek bátran, hangosan, örömmel adták elő produkciójukat. A versek elhangzása után a zsűri tagjai visszavonultak, hogy meghozzák döntésüket. A várakozás perceiben ismert és kedvelt gyermekdalokat énekelt az óvoda apraja-nagyja, ehhez Szandra néni gitárjátéka adta meg az alaphangulatot. Ezután Viki néni zenés tornáján mozgathattuk meg végtagjainkat. Végül a zsűrinek is sikerült döntenie, és kialakult a végeredmény.

Versmondó verseny az oviban 2017.
« 2 A 8 »

A Brenner János Óvoda versmondó versenyén

I. helyezett lett: Gyenese Pál

II.  helyezett lett: Csergőffy Róza, Czumbil Aletta, Imre Blanka

Emléklapot kapott: Markó Lukács, Bertalan Boglárka Róza, Gádzsa Sára, Rudolf Ajsa, Kocsis-Nagy Hanna, Palotai Petra, Szoó Levente Dániel, Török Emili, Varga-Tóth Anna.

A zsűri értékelésében kiemelte, hogy a legfőbb szempontok a következőek voltak a döntés meghozatalában: bátor kiállás, hibátlan beszéd, élvezhető előadásmód, szemkontaktus létesítése a közönséggel, örömteli szereplés.

A városi versenyen tehát óvodánkat Gyenese Pál képviselheti, akinek jó felkészülést és sikeres szereplést kívánunk. Szép és tartalmas délelőttöt töltöttünk el közösen, és minden szereplőnek szívből gratulálunk!

Rábáné Mészáros Rita – az Anyanyelvi Munkaközösség vezetője

Részt vettünk a pályaválasztási-és képzési vásáron

A „pályainfó”- mint minden évben – Oladon került megrendezésre. Kollégiumunk is berendezett egy standot a gimnáziummal karöltve. November 15-én és 16-án reggel 9 órától délután 17 óráig a diákok 2 órás turnusokban, nevelőink 3 órás időközönként váltották egymást.  

A diákoknak az volt a feladatuk, hogy az érdeklődő nyolcadikosoknak és szüleiknek bemutassák a kollégiumot és a gimnáziumot. Ezen kívül tájékoztató anyagot is kaptak a látogatók, és egy játékos kérdőívet is kitölthettek. Jutalmul lufit és cukorkát kaphattak. Bőven volt feladatunk, ugyanis nagyon sokan érdeklődtek a gimnázium és a kollégium iránt. Szerdán a női nevelők és kollégiumunk vezetője is népszerűsítette az intézményt, csütörtökön pedig a férfi nevelőtanárok várták a látogatókat, valamint a gimnáziumunk igazgatóhelyettese is kilátogatott a rendezvényre.

A pályainfón résztvevő diákok: Bódi Luca, Kertész Réka, Bagári Petra, Nagy Noémi, Farkas Dóra, Riesner Gréta, Riesner Melani, Varga Lilla, Tulok Fanni, Leffler Bernadett, Németh Anna, Bajzek Natália, Bősze Letícia, Tánczos Veronika, Tóth Nikoletta, Kovács Dominik és Iván Levente.

Reméljük, tudtunk segítséget nyújtani a továbbtanulás előtt álló diákoknak!

(Iván Levente-kollégium)

Pályaválasztási vásár 2017.
« 1 A 3 »

Előadás névadónkról a kollégiumban

2017. november 17-én, szerdán este 18 órakor kezdődött Brenner János vértanú halált halt mártír pap életéről szóló előadás kollégiumunk dísztermében. Az előadás azért volt megható, mert János atyáról a testvére –Brenner József- emlékezett meg.

Történetének az volt a lényege, hogy testvérbátyjának azért kellett meghalnia, mert az akkori kommunista hatalom nem nézte jó szemmel, hogy sok fiatalt megszólított, s vallásos életmódra nevelte a gyerekeket. Brutálisan, 32 késszúrással ölték meg, s ezek után kegyetlen módon még a nyakcsigolyáját is eltörték.  Bár tudta, hogy az életére akarnak törni, gondolkodás nélkül ment a sötét erdőn keresztül azután a fiú után , aki  fondorlatos módon „súlyos beteghez” hívta.

Engem nagyon meglepett, hogy József atya 83 évesen, 60 év papi szolgálat után is ilyen aktív és fiatalos. A diáktársaimat is meghatotta, milyen nagy átéléssel beszélt testvére keresztútjáról.

Az előadás végén szentképekkel is megjutalmazott bennünket. Nagyon örülök, hogy megismerhettem és mindannyian hálásak vagyunk, hogy Brenner János Atyát hamarosan a boldogok között tisztelhetjük.

 

Szilvás Ádám-kollégium

^