kedd, november 7th, 2017

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Német nyelvű színdarabot láttunk

A Kalliope-sorozat keretén belül szerencsénk volt megtekinteni az ELTE SEK BTC Savaria Német Nyelv és Irodalom Tanszékén egy portrészíndarabot Marie Curie, Lise Meitner és Hedy Lamarr életéről 2017. október 17-én. Kalliope a filozófia és a tudományok múzsája volt, így kapcsolódik az említett három, nem mindennapi nőhöz: Curie a radioaktivitás úttörő kutatója, Meitner atomfizikus, Lamarr pedig színésznő és feltaláló volt.

A majdnem kétórás előadás során egyetlen színésznő játszotta a három nő szerepét. Időrendi sorrendben először Curie, utána Meitner, végül Lamarr életéből láthattunk egy-egy 40 perces összefoglalót, egy-egy rövidke videóval. Természetesen mindent németül. A darab során megismertük e három hölgy életét, sikereit és az akadályokat, amelyekbe életük során ütköztek.

Az interaktív előadás alatt lehetőség volt a nézőknek is bekapcsolódni egy feladat erejéig a színdarabba.

Nekem személy szerint nagyon tetszett az előadás, igazán tartalmas kikapcsolódás és építő jellegű élményként maradt meg.

Sok köszönettel tartozunk Vida Mária tanárnőnek, aki felhívta figyelmünket a nyelvgyakorlás eme módjára és Molnárné Magyar Gabriella tanárnőnek, aki elkísért minket erre az előadásra.

Náray Bendegúz (10.n)

Német nyelvű előadás_2017
« A 2 »

 

^