Kirándulás Rábahidvégre

 

Október első szombatján a Szív csoport apraja és nagyja felkerekedett, s egy közös kiránduláson vett részt a Rábahidvégi Csodaszarvas tájparkban.  Az időjárás már igazi őszi oldalát mutatta, de ez nem szegte senki jókedvét. Busszal indultunk az útnak, mely külön élmény volt a gyerekeknek, hiszen nagyon szeretnek közösen buszozni. A közösségi program nem titkolt szándéka volt, hogy kicsit összehozzuk, összekovácsoljuk csoportunkat.

Miután megérkeztünk, birtokba vettük a parkot. Lepakoltuk a hozott elemózsiás táskákat s irány a felfedezés! Először az állatokat tekintettük meg. Volt póniló, kopasz tyúkok, kecskék, tehenek, lovak s a gyerekek nagy kedvence a nyuszik. Ketrecen keresztül etették a szebbnél szebb nyuszikat, akik vidáman lakmároztak. Ezen a területen megtekinthettük a régi szerszámokat is, terménydarálót, szemezőt, takarmánytárolót, melyet a gyerekek játékként birtokba is vettek. A park másik részén egy tavacskát találtunk, ahol csónakáztunk, na meg a komppal is próbálkoztunk, melyet kézzel, önerőből kellett átjuttatni a másik partra. A tó mögötti részén egy szuper játszóteret találtunk, ahol mozgásigényüket kielégíthették. Tovább sétálva elértünk egy mászópark részt, melyet csak a szemünkkel csodáltunk meg.       ( Sajnos már lezárták! ) Kicsit tovább sétálva elértünk a Rába partjára, mely nyugodtan folyt a medrében. Érdekes volt látni, hogy a természet milyen csodákra képes!

A sok séta és játék után megpihentünk, s előkerültek a batyukból az otthonról hozott finomságok. Evés és ivás után még volt egy kis idő játékra, mely a busz indulásáig tartott.

Élményekben gazdag, tartalmas napot töltöttünk együtt Rábahidvégen, jó volt együtt lenni!

Csodaszarvas 2017

Tancsicsné Balogh Krisztina

 Comments are Closed

^