Elmúlt a nyár, itt az ősz, szőlőt őriz már a csősz

A 2017/2018-as tanévet egy jó hangulatú, vidám délutánnal kezdtük. Szeptember 29-én, pénteken a Brenner János Óvoda Bem József utcai telephelyén szüreti mulatságot rendeztünk. Hálát mondhattunk az időjárásnak, mert gyönyörű napsütéses délutánunk volt, amit ki is használt felnőtt s gyerek egyaránt. A kora délutáni órákban érkeztek azok a szülők, akik vállalták, hogy a csoportot képviselve elkezdik a főzőcskézés, bográcsozást. A többiek később csatlakoztak a már jelenlévőkhöz. Minden csoportnak kis zászlóval kijelölt helye volt, ahova letelepedhetett, aki részt vett a szüreti délutánon. Pintérné László Ildikó tagintézmény-vezető köszöntötte a vendégeket, megjelenteket, majd a Szív csoport műsorával megkezdődött a 2017-es év szüreti mulatsága. Az énekes, tréfás verselést követően vidám, fülbemászó zenére ropták a táncot fiúk s lányok karöltve, ahol még a bot s a kalap is előkerült.

A jó hangulatú műsor után megkezdődött a jelképes szüretelés. Zoli bácsi segítségével mustot készítettünk, melyet mindenki megkóstolhatott. Végignézhették a folyamatot, hogyan is készül a szőlőből az édes must segítőkész apukák közreműködésével.

Amíg Ők tevékenykedtek, a vállalkozó kedvű gyerekek táncos mulatságon vehettek részt Horváth Zoltán és felesége segítségével, ahol néptáncos alaplépésekkel ismerkedhettek meg.

Közben a háromtagú szakértő zsűri már lelkesen kóstolgatta a csoportok által készített finomabbnál finomabb ételeket. A zsűri nagyon alaposan, mindent mérlegelve választott az előre kihirdetett kategóriák közül. Hiszen ebben a tanévben minden csoport kapott elismerő oklevelet, s elismerő szavakat is. Hat kategóriában döntött a zsűri. Az átadásnál minden döntésüket alaposan meg is indokolták. Így a következő kategóriákban hirdettek eredményt:

  • A leggyerekbarátabb étel kategória győztese: Bolognai szósz csavarttésztával és sajttal (halacska csoport)
  • A legsokoldalúbb étel kategória győztese: Pulykaragu zöldségágyon pirított burgonyával (virág csoport)
  • A legháziasabb étel kategória győztese: Pesti paprikás (szív csoport)
  • A legmagyarosabb étel kategória győztese: Marhagulyás (nap csoport)
  • A leglaktatóbb étel kategória győztese: Tócsni vadász módra (csillag csoport)
  • A legegészségesebb étel kategória győztese: Túrógombóc házi lekvárokkal (katica csoport).

A délután végén minden csoport kapott díjat, egy üveg bort, s oklevelet, melyet másnap a csoport faliújságára kihelyezett minden óvó néni, büszkélkedve a csoport győzelmével. Egy jó hangulatú, vidám csapatépítő-összekovácsoló délutánt töltöttünk együtt, melyet jövőre is megtartunk, előre megrendelve a remek időt!

Szüret az oviban 2017.

A Szív csoport nevében:

Tancsicsné Balogh KrisztinaComments are Closed

^