hétfő, szeptember 18th, 2017

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Nyári élményeim – rajzpályázat

Nyári élményeim címmel a 2017-2018-as tanév első hetében is – ahogy minden évben – rajzpályázatot hirdettek az alsós tanító nénik. Büszkék lehetünk arra, hogy minden alsós kisdiákunk lerajzolta a nyári szünet egy-egy számára felejthetetlen pillanatát. Köszönjük a gyönyörű alkotásokat, amelyeket a szülők, a nagyszülők, a testvérek megtekinthetnek az aula hátsó falán. Érdemes pár percet rászánni arra, hogy megnézzük a rajzokat, hiszen rendkívül vidám és örömteli perceket szerezhetünk magunknak a borongós, esős, őszi napokon. Külön gratulálunk díjazottjainknak és köszönjük az alsós tanító nénik fáradozását!

Díjazottjaink:

1.osztály: 1.helyezett: Kiricsi István 1.a, 2.helyezett: Sinkó Katalin 1.b, 3. helyezett: Kiss Ádám 1.b

2. osztály: 1. helyezett: Imre Adél 2.b, 2. helyezett: Szunyog Anna 2.c, 3. helyezett: Kovács Klementína 2.a

3. osztály: 1. helyezett: Móritz Borbála 3.b, 2. helyezett: Varga Johanna Gyöngyi 3.c, 3. helyezett: Hajba Csillag 3.c

4. osztály: 1. helyezett: Nagylaki Réka Johanna 4.b, 2. helyezett: Jánosa Réka 4.a, 3. helyezett: Kiss Julianna 4.a

Nyári élményeim rajzpályázat 2017/2018
« 1 A 3 »

Az első közös kirándulás

Egy borús pénteki napon a „Süss fel nap” című dal szűrődött ki a Brenner János Iskola 1.A osztályának tanterméből. A kisiskolások ezzel szerették volna előcsalogatni a napot a felhők mögül. Bár ez nem sikerült maradéktalanul, a Jóisten velük volt, mert nem eredt meg az eső sem. Délután a gyerekek szüleik és tanítóik társaságában felkerekedtek és elindultak a Parkerdőbe. Néhány szorgos szülőnek köszönhetően pillanatok alatt pattogott a tűz, és a gyerekek lelkes izgalommal várták, hogy sütögethessenek. Előtte azonban a tanító nénikkel sétáltak egy nagyot az erdőben, ahonnét különböző őszi termésekkel érkeztek vissza. Most már minden készen állt a szalonnasütésre. Lelkes gyereksereg állta körül a tábortüzet virsliket szorongatva (jobb esetben a tűz fölött). Páran a sárban dagonyázást részesítették előnyben.

Az ismerkedős délutánon a gyerekek labdajáték segítségével megmutathatták szüleiknek, hogy már ismerik osztálytársaik nevét és új barátságok vannak kialakulóban. Az anyukáknak is lehetőségük nyílt az egymással való ismerkedésre, kötetlen beszélgetésre. A nap végén kimerülve, de remélhetőleg jó érzéssel tért haza mindenki. Köszönjük a tanító néniknek, hogy segítenek közösségünk kialakításában. Reméljük, lesz még folytatás!

Kirándulás 1.a 2017
« 1 A 2 »

Borsos-Őri Enikő SZM szülő

Gólya-végzős kézilabda mérkőzés a kollégiumban

A végzősök képviselője így látta:

„Egy szép kellemes szerdai délután úgy döntöttek a végzős kollégista lányok, hogy kihívják az elsős hölgyeket egy kézilabda meccsre.

A pályán forrott a hangulat, a “kilátó” megtelt szurkoló fiúkkal és lányokkal. A végzős lányokból álló csapatot még senkinek nem sikerült legyőznie, és ez az idén sem volt másképp. A meccs végeredménye 26:11 lett a “nagylányoknak”.

A kis újoncok kicsit csüggedve, de jókedvűen hagyták el a pályát. Büszkék vagyunk mindkét csapatra.

Végzős csapat tagjai: Bódi Regina, Ferenczi Réka, Doszpoth Hanna, Kovács Luca, Barcza Dóra és Piskor Klaudia.

Elsős csapat tagjai: Kajtár Szilvia, Kertész Réka, Horváth Anna, Kovács Alíz, Lugosi Liliána, Bódi Luca.”

 

Farkas Réka-12. évfolyamos kollégista

 

A gólyák szemszögéből látva a mérkőzést:

  1. szeptember 13-án mérték össze tudásukat a gólyák és a végzős lányok a kézilabda- mérkőzésen a kollégiumban. Nagyon nagy élmény volt a végzősök ellen játszani, még akkor is, hogy úgy éreztük edzettebbek nálunk. Az első félidőben még látszott, hogy nem vagyunk összeszokott csapat, de a második félidőben már nekünk is voltak szép helyzeteink. Annak ellenére, hogy a –főleg felsőbb évesekből álló- szurkolói tábor nem nekünk szurkolt, nem veszítettük el a kedvünket, hősiesen helytálltunk. Végül az eredmény 26:11 lett a végzősök javára. Fontolgatjuk a visszavágót!

 

Kajtár Szilvia Dóra-9.évfolyamos kollégista

Gólya-Végzős mérkőzés 2017.
^