Csupa móka, kacagás és felhőtlen jókedv a Brenner János Óvoda Juniális ünnepségén

Ha végre itt a jó idő, ha eljött június hónapja, akkor a Brenner János Óvoda ünnepel. Ünnepli apróságait, a jelenlegi, a volt és jövőbeli gyermekeit. Előtte és utána eső és rossz idő, de 9-én, pénteken ragyogó, napsütéses, szép napra ébredve Juniális ünnepségünk – óvodánk, „gyermeknapja” jött el.

A Vizaver Család jóvoltából a pénteket megelőző napokon már légvárban ugrálhattak a gyermekeink óvodáinkban, amelyet pénteken délután is folytathattak a Hollán ovi udvarán. Pénteken délelőtt Horváth Nikoletta, Vakvagány Niki látogatott el óvodáinkba Lili névre hallgató vakvezető kutyájával. Niki őszintén beszélt a „nem látók” életéről, kutyájával való kapcsolatáról, munkájáról, mindennapjairól. Lili a Nestlé jóvoltából sok kilónyi kutyaeledelnek örülhetett, míg Niki az Alapítványunk jóvoltából édességet és virágot kapott a gyermekektől, köszönetként a szép és meghitt kutyasimogatós pillanatokért.

A délelőttöt fagylaltozással zártuk, a délutánt pedig zenés ébresztővel kezdtük.

Óvodavezetőnk, Ildi néni köszöntötte a Hollán óvoda udvarán szép számban megjelenteket és egyben köszönetet mondott az egész év során lelkesen, odaadóan segítő szülők, SZM szülők, dolgozók és mindazok munkájáért, akik nélkül nem lehetett volna egy ilyen eredményes, szép, emlékekkel és tapasztalatokkal teli évet zárni. Kiemelve azt az Édesanyát, Szitár Renátát, aki a Szülői Munkaközösség oszlopos tagjaként mindig segítette, támogatta óvodánkat, s akitől immáron 4 hosszú, boldog év után búcsút vettünk. Búcsúzóul közösen elénekeltük óvodánk ismert és szeretett dalát. A megnyitó beszéd után, a ballagó Nap csoport Zita néni vezetésével kápráztatta el a közönséget néptáncbemutatójukkal, vidámságukkal, s felhőtlen boldogágukkal. Öröm volt nézni őket, s azt is, hogy büszkén mutatták meg a „kicsiknek”, mit tanultak, mennyi mindent tudnak már. A néptáncbemutató után Rettegi Zsolt hívta gitárral, énekszóval egybe a gyerekeket, felnőtteket egy kis közös dalolásra. Láthatóan, no és persze hallhatóan nagy sikert aratott, amellyel megalapozta a vidám hangulatot, jókedvet.  Ahogy a délelőtti, úgy a délutáni forgatag, a lehetőségek is nagyon színesre sikeredtek. Az önfeledt udvari játék, a nagy beszélgetések mellett a gyerekeknek lehetőségük nyílt az óvó nénik által tervezett és szervezett tevékenységekben részt venni. A „barkácsoló sarokban” Lívi néni és Szandra néni jóvoltából fantasztikus, színes szélforgókat lehetett készíteni, míg az ügyességi feladatoknál Rita néni, Kriszti néni és Kati néni célbadobós, labdás játékai keltették fel a gyerekek érdeklődését. Zita néni fergeteges hangulattal, vidámsággal hívta néptáncba a gyerekeket. A legkisebbektől egészen a legnagyobbakig terjedt a résztvevő gyerekek skálája, ugyanakkor a nézőközönség sem tudta megállni, hogy ne lépkedjen ritmusra, s kezdjen táncba. Csodálatos élmény volt látni a sok együtt táncoló, jókedvű, vidám és boldog gyermeket, ahogy önfeledten táncoltak és élvezték a gyermeki lét örömeit. A jó, táncos hangulat továbbra sem hagyott alább, hiszen Viki néni zumba bemutatójával kápráztatta el a közönséget, a gyerekeket, akik vidáman, nagyon lelkesen próbálták minél ügyesebben végrehajtani a látottakat, táncos mozdulatokat. A végeredmény pedig egy feledhetetlen, élményekben gazdag, jó hangulatú közös együtt töltött idő volt. Természetesen mindehhez, s a jó hangulat megalapozásához egyaránt szükség volt a mi szeretett „Laci bácsink” által szolgáltatott zenéhez is. Ahogy az lenni szokott, nem maradhatott el a tombola és a zsákba macska sem, s mindezek nagy sikert arattak mind a gyerekek, mind a felnőttek részéről. Természetesen a büfében volt lehetőség az éhségünk és szomjunk csillapítására is. A finom péksütemények és a kellemesen hűsítő italok mellett a kiszolgálás is páratlan volt, hiszen mindenki kapott néhány kedves szót és mosolyt a jelképes összegért megvásárolt ételéért.

Összegezve elmondható, hogy egy ragyogó, napsütéses napon, rengeteg élménnyel, vidám pillanatokkal gazdagodva, kitűnő hangulatban telt a Juniális ünnepségünk. Mindenki elégedetten, szép élményekkel gazdagodva indult haza, s bizton állítható, hogy előre megalapoztuk a következő év sikerességét.

Juniális 2017.
« A 2 »

Pungor JuliannaComments are Closed

^