Ballagás kollégiumunkban

Április 27-én tartottuk kollégiumunkban a végzősök ballagását. Az ünnep szentmisével kezdődött, ahol a misét Egyházmegyénk Kormányzója és kollégiumunk lelkivezetője celebrálta. István Atya hangsúlyozta, hogy a ballagók életében a mai nap mérföldkő és egyben a megmérettetés ideje. Bence Atya prédikációjában kiemelte, hogy a nevelés során a fegyelmezés és a dicséret egyaránt a diákok személyiségének gazdagítására szolgált. Ismertette a ballagóknak ajándékul szánt könyveket, amely mindegyike útravalóul és iránytűként szolgálhat későbbi életük során. Megemlítette – korábbi lelkivezetőnk- János Atya üzenetét, amit a ballagóknak szánt Rómából.
A szentmise után következett a műsor. Az alsóbb évfolyamosok verssel és Beethoven művével búcsúztak el társaiktól. Kollégiumvezetőnk, Marika néni kiemelte, hogy a most ballagó kollégisták milyen sok értékes tulajdonsággal rendelkeznek. Kiválóan teljesítettek tanulmányi téren is, és sokszor ajándékozták meg közösségünket tehetségük bemutatásával. Útravalóul szánt gondolataiban felhívta a figyelmet arra, hogy mindenkinek személyre szóló küldetése van, hogy sok kísértés fog érni bennünket a későbbi életünk során, de nem mindig a jóra, de ha megfelelő alapokat kaptunk, és jól működik a”szűrőnk”, ezeket észre fogjuk venni. Kiemelte még a csend fontosságát napjainkban.
Ezt követte a végzősök műsora, ahol Szabó Tímea búcsúzott el az ünneplő közösségtől, Horváth Fanni gondolatokat olvasott fel Weöres Sándortól, és művészetis társaink Corelli: La Follia című zeneművét adták elő.

Ballagás a kollégiumban 2017.

Az est az ebédlőben folytatódott egy finom vacsora és jó hangulatú beszélgetés keretében.
Később pedig a ballagók meglátogatták a környező kollégiumokat és szép szerenádjukkal kápráztatták el őket.
Sourya Viktória- Kollégium



Comments are Closed

^