Labdajátékon a Nap csoport

A Magyar Röplabda Szövetség és a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola 2017. március 10-én Zsinórlabda bajnokságot szervezett az óvodáskorosztálynak, melynek célja a röplabdázás megszerettetése, a sportág népszerűsítése és az utánpótlás- nevelés és kiválasztás lehetőségeinek bővítése, a zsinórlabda bajnokság győztese címének, helyezéseinek eldöntése. Erre a rendezvényre kapott óvodánk is meghívót és vehetett részt a Nap csoport valamennyi apraja és nagyja.

A versenykiírás szerint egy csapat 8 főből és két kísérőből állhatott, de lehetőség volt arra, hogy egy intézményből akár több csapat is nevezzen, így csoportunk teljes létszámmal képviselhette az óvoda színeit. Nagy lelkesedéssel vártuk a meghirdetett programot, hisz nagyon gondos szervezéssel még az utazásunkról is gondoskodtak, s bár a szabályokat nem ismertük, a játékra nem gyakoroltunk, mégis élveztük, hogy a labda egyik térfélről a másikra száll, hol a hálón felül repül, hol alul száll úgy, hogy néha sikerült elkapnunk és visszadobnunk, néha pedig nem.

Nem a győzelem a fontos, hanem a játék – mondogattuk többször a gyerekeknek, akik elkeseredtek, ha elvesztették a mérkőzést és boldogan kiabálták mindenkinek, ha győztek vagy döntetlent játszottak. A körmérkőzések alatt gyermekeink jó kedvűen és felszabadultan ugráltak lépcsőről lépcsőre, szurkoltak a másik csapatnak és alig várták, hogy újra pályára léphessenek és kezükbe vehessék a szép színes labdát (amit aztán később hazahozhattunk az óvodába). A gyerekek minden erejüket, ügyességüket beleadták a játékba, és nemsokára a versenyszellem nemcsak a mi ovisainkat, hanem valamennyi csapatot átjárta.  Köszönjük a szurkoló szülők kedves mosolyát és bátorító szavait is, amely mindig újabb energiát adott a további játékhoz.

A zsinórlabda játékkal minden óvoda lehetőséget kapott egy számunkra kevésbé ismert játék kipróbálására és gyakorlására egy olyan versenyen, ahol nincs vesztes csak győztes csapat, hisz a bajnokság végén minden kisgyermek díjazásban részesült. Minden résztvevő óvodás emléklapot kapott, melyen megköszönték a gyermekek részvételét a versenyen, egy ajándékcsomagot foghattak a kezükbe, és egy szép kék színű pólót is (természetesen a röplabda emblémával megfestve), melyet bátran viselhetnek bárhol és bármikor.

Nap csoport labdajátékok

Nagyon sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodva térhettünk vissza az óvodába, s bár nagyon elfáradtunk az egész délelőtti zsongásban, pörgésben, játékban, úgy gondolom megérte elmenni és megismerkedni ezzel a játékkal, mely a röplabdát népszerűsítette és talán egy kicsit meg is szerettette a legkisebb korosztállyal.

Eszti óvónéni

Nap csoport

 

 Comments are Closed

^