Sok-sok, rengeteg új könyv a könyvtárban

Friss könyvillat lengi be könyvtárunk kölcsönző részét. Ötszáz új könyv csodálatos, olvasásra hívogató illata. A 2016. év vége sok örömet hozott iskolánk könyvtárába.
Az ősz folyamán iskolánk Szülői Szervezetének támogatásából 42 könyvet tudtunk vásárolni. Főként az alsó tagozatos korosztály érdeklődésére, igényeire figyelve válogattunk szépirodalmi olvasmányokat. A gyerekek hatalmas lelkesedéssel fogadták az új könyvek érkezését, alig várták, hogy kölcsönözhessék és olvashassák azokat.
December elején újabb 42 könyvvel gyarapítottuk állományunkat. Egyrészt friss kiadású ismeretközlő könyveket vásároltunk, másrészt gimnáziumi irodalmi kötelező olvasmányokat szereztünk be.
Októberben jelentkeztünk a Bendegúz Akadémia Alapítványa által hirdetett könyvtámogatási pályázatra. Pár hét múlva nagy örömmel értesültünk a jó hírről, hogy iskolánk nyerte el az első díjat. 1 millió forint értékű, az általános iskolai korosztálynak szóló Könyvmolyképző kiadós könyvet kaptunk a szegedi alapítványtól. A könyveket karácsony előtt, ünnepélyes keretek közt vehettük át. Még ki sem csomagoltuk a dobozokat, ki sem pakoltuk a könyveket, de a könyvtárba már kíváncsi, friss könyvre, olvasásra kiéhezett gyerekek érkeztek. Gyors válogatás, rendszerezés után, de még állományba vétel előtt, már most kölcsönözhetnek egy-egy új könyvet a diákok.
Ennyi értékes, új kiadvánnyal már régen gyarapodott könyvtárunk.
Reméljük, hogy a tetszetős, modern könyvek egy életre meghozzák a gyerekek kedvét az olvasáshoz! És ne feledjük: napi 20 perc olvasás csodát tesz!

Új könyvek a könyvtárban
« 1 A 2 »

Fotó,cikk: Iványiné Nagy KingaComments are Closed

^