Karácsony…Ünneplés…Brenner Kollégium

Idén is, ahogy az elmúlt évekhez hasonlóan a karácsony előtti héten összeült a kollégium diáksága. December 19-én este 18 órakor került megrendezésre a kollégiumi karácsony, ahol vendégül láttuk Császár István egyházmegyei kormányzó urat és Englert Zsolt igazgató urat is.

A műsorban a 9.-esektől elkezdve a végzősökig, mindenki helyet kapott. Művészetis diákjaink kamarakórusától zengett a díszterem. Műsor közben elgondolkodtam… miért van az, hogy karácsonykor máshogy szól a zene, másképp hallgatjuk a verseket, meséket… egy kicsit megnyugszunk, egy kicsit megállunk… észrevesszük a körülöttünk élőket… nem unjuk fájdalmas arccal a műsort. Meghallgatjuk a 9.-es diákot, aki verset mond, még akkor is, ha a mindennapokban elmegyünk mellette… fejet hajtunk a 11.-es előtt, aki a felolvasásával elbűvöl minket, és csodálkozunk a végzősökön, akiket soha nem vettünk észre, hogy milyen gyönyörűen játszanak. Aztán történik valami.. amikor a sok diák összefog. Megtestesül egy színdarab, amit a hétköznapi életben nem olvasunk, és talán még sohase hallottunk róla… és ilyenkor jár át mindenkit az ünnep varázsa. Amikor felcsendült a Csendes éj francia nyelven… a szépen feldíszített karácsonyfa, a dísztermet betöltő félhomály… igen. Ez a karácsony kezdete. Az est végi ünnepi, gyertyafényes vacsora csak hab a tortán.
„ A puha hóban, csillagokban, az ünnepi foszlós kalácson láthatatlanul ott a jel, hogy itt van újra a karácsony” /Szilágyi Domokos/

Letelt egy új naptári év, ami ennél szebben nem érhetett volna véget a kollégium számára.

 

Nagy Nikolett-kollégista

Kollégiumi karácsony 2016.


Comments are Closed

^