Kiállítás és koncert a kollégiumban

Nagy események helyszíne volt hétfőn- november 28-án- a Brenner János Kollégium, hiszen képzőművészeti kiállításnak, és komolyzenei koncertnek adott otthont. Mindkét esemény főszereplői a kollégista diákok voltak, akik tehetségükkel kápráztatták el a rendezvényen résztvevőket.

A december végéig látható képzőművészeti kiállítást Tálas Józsefné kollégiumvezető köszöntője után Marton Katalin művésztanárnő nyitotta meg délután 16 órakor. A Baloghné Viski Eszter és RajczinéAle Andrea édesanyák valamint lányaik: Balogh Enikő és Evelin, és Rajczi Anna műveiből nyílt tárlat méltatásakor igazi szívhez szóló adventi gondolatokat is hallhattunk a tanárnőtől. „Ami a szívből jön a végtelenségből jön, s ami a végtelenségből jön, mindenkinek kincse. A szív művei halhatatlanok.”-idézte Gárdonyi Géza szavait. Arra buzdította a kiállításon részt vevő fiatalokat, hogy találják meg, miben tehetségesek, alkossanak saját maguk és társaik örömére, a közösség javára. Mert az „alkotásokban –legyen az zene, tánc, vers vagy bármilyen más kifejezési forma- az ember úgy érzi megtisztul, felemelkedik, s ugyanilyen növekedés indul meg a befogadóban is”.

Kiállítás és koncert a kollégiumban

A 18 órakor kezdődő komolyzenei koncert egy sikeres pályázat utolsó programja volt, melyet Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata írt ki Szent Márton Emlékévéhez kötődő civil kezdeményezések támogatása címmel. A koncert a Zeneművészeti Szakgimnázium diákjainak és Császárné Flier Edit tanárnőnek a szereplésével valósult meg. A tehetséges diákok többek között Paul Reade, Telemann, Jean- Marie Leclair, Chopin és Mozart műveket adtak elő, Kovács Bálint végzős növendék pedig –aki a hangszeres szereplésen kívül a koncert szervezését is felvállalta – érdekfeszítő konferálással szórakoztatta a közönséget. A rendezvény után Császár István Egyházmegyei Kormányzó méltatta a fiatalokat, majd szerény agapéval kínálták meg a vendéglátók a résztvevőket.

 Comments are Closed

^