Kalandozásaim Szent Márton korában

Kalandozásaim Szent Márton korában címmel hirdetett meseíró pályázatot az Őrvidék Ház általános iskolás diákoknak. A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium diákjai szép számmal kapcsolódtak a felhíváshoz. Márton alakja nem ismeretlen az intézmény tanulói számára, hisz évről évre megemlékeznek színdarabbal is a Szentről.

Az eredményhirdetésre 2016. december 9-én került sor az Őrvidék Házban, ahol a Brenner iskola diákjai közül az alsó tagozatos kategóriában Géczi Lili 4. osztályos, a felsősök közül Baján Dávid 8. osztályos diákok 1. helyezést értek el. Vincze Lívia 4. osztályos, Váradi Franciska 8. osztályos tanulók pedig a 3. helyen végeztek. Az Őrvidék Ház különdíját Fekete Réka 8. osztályos diák nyerte.

A gyerekek beküldött meséi közül a zsűri által legjobbnak ítélt alkotások mesekönyvben jelentek meg a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában. Az igényes, illusztrált kiadványban a Brenner iskola 23 diákjának meséje került be, akik emléklapot és a könyv egy példányát vehették át a rendezvényen.

Az Őrvidék Ház nemcsak a diákokat jutalmazta, hanem a pályázatra a legtöbb mesét beküldő iskoláról sem feledkezett meg. A „Legaktívabb iskola” számára felajánlott értékes különdíjat a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium vehette át Farkas Csabától, az Őrvidék Ház vezetőjétől.

A kedves, meghitt díjátadó ünnepség a gyerekek vendégül látásával végződött.

Gratulálunk minden diáknak a szép eredményhez.

Szent Márton meseíró pályázat 2016

Szöveg, fotó: Tangl LászlónéComments are Closed

^