TANULJ ÉLETMENTÉST – ÚJRAÉLÉSZTÉSI OKTATÁS A BRENNER ISKOLÁBAN

A „Segítés városa”, Szombathely számtalan rendezvénnyel és programmal bizonyította, hogy méltó erre a címre. A legutóbbi, a város iskoláskorú gyermekeinek meghirdetett – az újraélesztés, valamint a vérzéscsillapítás technikájának elsajátítását biztosító – programhoz örömmel csatlakozott iskolánk is.

Nagyszerű kezdeményezésnek tartjuk, hogy a fiataloknak olyan tudást biztosíthatunk, amely esélyt ad, hogy segíthessenek bajbajutott kortársaikon, de szükség esetén a felnőtteken is. A technikai ismeretek elsajátításán túl a felkészítés hozzájárult a gyermekek személyiségének, szociális érzékenységének és felelősségvállalásának fejlesztéséhez is.

Az újraélesztési oktatást az Országos Mentőszolgálat felkészült, nagy tapasztalattal rendelkező, olyan munkatársai végezték, akik kiválóan értenek a fiatalok nyelvén. A korosztály által használt nyelvezetet, stílust segítségül hívva, a fiatalok számára érthetően, befogadhatóan adták át az elméleti ismereteket és mutatták meg a gyakorlati tennivalókat. Nagyszerű érzés volt látni, hogy a sokszor oly nyegle, flegma kamaszok milyen figyelemmel, érdeklődéssel és komolysággal csinálták a gyakorlatokat. Ott és akkor több történt, mint egy technika elsajátítása, a résztvevők döntő többségében talán egy életre szóló elköteleződés alakult ki a segítés, a másikra való odafigyelés értékei mellett.

Újraélesztési gyakorlatok

Karagityné Geiger Szilvia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Comments are Closed

^