Szent Márton műveltségi vetélkedő kollégiumunkban

2016.10.20-án este 18 órai kezdettel tartottuk a Szent Márton évhez kötődő műveltségi vetélkedőnket, amely egyben a Szent Márton pályázatunk negyedik programja volt és a Katolikus Kultúra Hetében zajlott.

A versenyen a 7 tanulócsoportot 6-6 fő képviselte.  A feladatok Szent Márton életével álltak kapcsolatban. Szükség volt matematikai, földrajzi, történelmi, néprajzi, irodalmi ismereteinkre és a hittanból tanultakra.  Az érdekes feladatok között szerepeltek: Szent Márton életének állomásai, az egyes események sorrendbe helyezése, térképen történő elhelyezése, versek és hiedelmek kiegészítése, képzőművészeti alkotások és épületek  felismerése, Márton nevét viselő települések felsorolása.

A program elején kollégiumvezetőnk köszöntötte a jelenlévőket, majd Csákvári Tímea tanárnő vezényelte le a vetélkedőt.  A már említett pályázaton elnyert összegből vett laptopot és projektort Ferencsák Béla tanár úr kezelte.

A csapatok nagyon aktívan szerepeltek, hiszen „pontok rablására” is lehetőség volt.

A vetélkedőt Szalai Szilvia tanárnő – főleg 10. évfolyamosokból álló csoportja- nyerte meg.  A 2. helyezett Tringli Zita tanárnő tanulócsoportja lett. 3. helyezést ért el Kránitz Nóra tanárnő tanulócsoportja. Senki sem maradt ajándék nélkül, hiszen a pályázaton elnyert összegből a versengő kollégisták színházjegyeket, mozijegyeket, könyvvásárlási utalványt és Szent Márton életével kapcsolatos könyveket nyertek.

Szt. Márton vetélkedő a kollégiumban 2016.

 Comments are Closed

^