Közösség – építés

A Brenner óvoda dolgozói testülete összetartó, együtt és egymásért dolgozni tudó óvó nénikből és dajka nénikből áll. A két telephelyen történő működés során a mindennapi életben néha bizony nehézkes az összehangolt munka, de a kötetlen találkozások és jóízű beszélgetések, az együtt eltöltött minőségi idő erőt és lendületet ad minden folytatáshoz. Az idei nevelési év első szervezett alkalma október 12-ére esett, amikor a Hollán úti óvodába invitáltuk pizzára, fagyira és sütire egymást. Az aktuális programok, feladatok átbeszélése után a „női csevej” következett, ahol szó esett a családjainkról, élményeinkről, ügyes-bajos problémáinkról.

A Nyitott Akadémia soron következő előadása erre a napra esett, így együtt – közösen nagy örömmel vettünk részt Dr. Kádár Annamária, a népszerű pszichológus – egyetemi tanár Az önbizalom és a küzdőképesség megalapozása gyermekkorban című előadásán. A jó humorú, lebilincselő stílusban megtartott előadás során a téma elméleti megközelítése mellett sok gyakorlati, megfontolásra érdemes eszközt, megvalósítható ötleteket kaptunk arra vonatkozóan, hogyan tudjuk a ránk bízott gyermekek önbizalmát erősíteni, küzdőképességét megalapozni. Miután a gyermekkori élményeknek, emlékeknek nagyon nagy jelentősége van, így óriási a felelősségünk az óvodáskorú gyermekeink  nevelése során.  A mese nagy hatalom a pedagógus eszköztárában  és Kádár Annamária megerősített bennünk abban, hogy minden helyzetben bátran hívjuk segítségül a meséket, használjuk ki azok ősi bölcsességét.

Szeretünk együtt lenni, – egymásból és ezen az estén Kádár Annamáriából is erőt meríteni – és aznap este az előadás után is, és másnap is örömmel erősítettük meg ebben egymást és várjuk a következő alkalmat, találkozást.

Közösségépítés 2016.


Comments are Closed

^