Te Deum és ballagás az oviban

Óvodánkban sok éves szép hagyomány, hogy elbúcsúztatjuk azokat a gyermekeket, akik kilépnek a mesék birodalmából és szeptemberben már kis elsősként kezdik meg életüket. Ilyenkor Ők a főszereplők, szépen felöltözve, ünneplő ruhában büszkén állnak az ovis társak, szüleik és rokonaik elé, mondják el a búcsú verset és köszönnek el az óvodától, mely annyi vidámság, móka, kacagás színhelye volt.

A ballagás napjának délelőttjén a Csillag csoport és a Nap csoport három iskolába készülő gyermeke hangos, vidám énekszóval járta körbe az óvodát, verssel és énekkel búcsúztak a csoporttársaktól, az óvoda valamennyi gyermekétől és egy- egy szál virággal az itt dolgozó felnőttektől. A középsősök is elköszöntek tőlük, és ajándékba egy szép versben kérték rájuk Isten áldását. Az ünnepi ráadás pedig a Csillag csoportosok műsora volt, ahol bemutatták Katica táncukat, mely egy pici szelete volt az óvodai évzáróünnepségüknek.

Ezt a különleges ünnepet a délutáni Szentmise koronázta meg, ahol az óvoda apraja és nagyja, szülők és hozzátartozók közösen imádkoztak értük, együtt énekeltek és áhítattal telve, könnyes szemekkel hallgatták a búcsúzó, ballagó verset, a kicsik búcsúját a nagyoktól és nézték meg fényképeken, hogyan növekedtek gyermekeink három- négy év alatt érett iskolássá.

Reméljük, hogy szép és értékes emlékekkel engedjük útra Őket, akik szárnyaink alatt cseperedtek és hozzásegítettük Őket ahhoz, hogy lelkük megtalálja álmaik valóra válását. Búcsúzzunk tehát! Ezernyi mosolyt, milliónyi boldog percet kívánunk nekik!

Büszkék vagyunk Rájuk!

Te Deum az oviban 2016.

A könyvet szép, de csalfa tündér lakja:
Ha fölnyitod, megkapja szívedet,
És fölvisz a legragyogóbb csillagra…”
Lesznek más királyfik, királylányok,
sárkányok, hegyek, és sok-sok próba.

 

(Petőfi Sándor)

 

 

 

Pintérné Frisch Eszter

 Comments are Closed

^