Juniális az oviban

Hagyományainknak megfelelően óvodánkban a gyermekeket június első péntekén, a Juniális ünnepségünkön ajándékoztuk meg különféle élményekkel, tevékenységekkel.

A délelőtt folyamán a gyermekek nagy örömére mentő – rendőr – tűzoltó autók vonultak föl az óvoda előtti téren, ahol nézhették, használatba vehették, megszólaltathatták a járműveket, beöltözhettek a különböző felszerelésekbe, beszélgethettek a mentősökkel, rendőrökkel, tűzoltókkal. A várva várt fagylaltozást követően pedig izgatottan várták a gyermekek a délutáni programokat.

Sok szeretettel hívtuk és vártuk a gyermekeket, szülőket, nagyszülőket, családtagokat, jelenlegi – volt – jövőbeli óvodásainkat délutáni programjainkra a Hollán utcai épületünkbe.

A szeszélyes időjárásnak köszönhetően az óvoda épületében kezdtük a rendezvényt a Csillag csoportos gyermekek néptánc bemutatójával.

Szülők és gyermekek meleg szeretetettel és közös énekkel köszönték meg a Szülői Munkaközösség vezetőjének – Márovicsné Pék Mónikának és Némethné Pálfai Bernadett Szülői Munkaközösségi tagnak odaadó, áldozatos, a gyermekekért és az óvodáért végzett több éves munkáját: „Brenner János Óvoda – Aki hű volt hozzá, nincs mit megbánnia!”

A köszöntést követően a vendégek birtokba vették az épületet, majd a jó időnek köszönhetően az óvoda udvarát is. Az arcfestés eredményeként számtalan kiskutya, pillangó, cica, tigris lepte el az óvodát. A népi kismesterségek játszóházában bőrözésre, agyagozásra, szövésre-fonásra, apró tárgyak készítésére volt lehetőség. Légvár, büfé, zsákbamacska, tombolasorsolás, valamint a Boglya Népzenei Együttes által kísért táncház színesítette a délutánt. A Dr. Pesovár Ernő Alapfokú Művészeti Iskola táncosai hívták táncba a kicsiket és a nagyokat.

Öröm volt látni az épületben és az udvaron önfeledten szórakozó gyermekeket és felnőtteket, akik a Vas Megyei Önkormányzat, a Vas Megyei Civil és Nemzetiségi Kapcsolatok Bizottsága, a Hétforrás Zrt. és a Szentjánosbogár Alapítvány és az óvoda dolgozóinak jóvoltából egy szép és élményekben gazdag délutánt tölthettek el együtt.

Juniális az oviban 2016.

Horváth Katalin Tímea

 



Comments are Closed

^