kedd, június 14th, 2016

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Kollégisták év végi hálaadó szentmiséje a Székesegyházban

2016.június 08-án este 20 órakor kezdődött az év végi hálaadó szentmise a Székesegyházban. Kollégiumunk lelkivezetője, János Atya megszívlelendő gondolatokat adott számunkra útravalóul.

Beszédében kihangsúlyozta, hogy most év végén azt hisszük, hogy fellélegezhetünk, pedig most jön a legfontosabb része az évnek: életre tudjuk-e váltani, amit az év során tanultunk. Kiemelte a megbocsátás fontosságát, és azt, hogy továbbra is tekintettel kell lennünk társainkra. A modern generáció szavaival élve hallhattuk, hogy ahogy a szoftverek is megújulnak, úgy a mi életünk is állandó fejlődés kell, hogy legyen.

A szentmisén Póhr Frigyes irányításával művészetis diáktársaink zenéltek, ezáltal a Te Deum még szebb és meghittebb volt.

A mise végén János Atya Paff, a bűvös sárkány barátjával, Janival példálózva búcsúzott el tőlünk.

Hálaadó évvégi szentmise 2016.

Horváth Fanni – kollégium

DÖK- nap a kollégiumban

2016.06. 09-én DÖK- napot szervezett a kollégium Diákönkormányzata. A tanulócsoportok különböző ételeket készítettek, a diákok közül pedig többen kézilabdáztak, majd fociztak.

Készült finom hamburger, chilis bab, rakott palacsinta, gyümölcssaláta, saslik és gulyásleves.

A sütés- főzés közben beszélgettünk és zenét hallgattunk.

Este 8 órakor János Atyától elköszöntünk, és ajándékként egy kis zászlót készítettünk számára, melyen a kollégium képe és mindannyiunk aláírása látható. Ezután lelkivezetőnkkel és nevelőtanárainkkal együtt a sportpályán esti imát imádkoztunk, majd néhányan rendet raktak, a többiek pedig estébe nyúlóan nótázgattak és nosztalgiáztak.

DÖK nap a kollégiumban 2016.

Kollégium

 

Családi délután a kollégiumban

Június 12-én, vasárnap ismét megrendezésre került az ún. Családi délután a kollégiumban. A három órakor kezdődő rendezvény első részében kollégiumvezetőnk köszöntötte a leendő elsős kollégistákat és szüleiket, majd a felsőbb éves diákok műsora következett.

Gál Boglárka, Cseh Anna és Szabó Tímea gyönyörűen énekelt, Nagy Nikolett és Vekszli Anna szavalt, Hujber Bence néptáncolt, Gácsi Vivien és Zolnai Fanni fuvolázott.

Ezután következett egy szép képzőművészeti kiállítás, melyen két édesanya (Baloghné Viski Eszter és Rajcziné Ale Andrea) valamint kollégista lányaik (Balogh Evelin, Balogh Enikő és Rajczi Anna) alkotásait csodálhattuk meg. A kiállítást Murainé Dancs Jeanette művésztanár nyitotta meg.

A kiállítás megtekintése után a szülők vetélkedőjére került sor, ezzel párhuzamosan a leendő kollégisták megtekintették a kollégiumot és a Székesegyház tornyába is felmehettek.

A vetélkedő eredményhirdetése után átvonultunk a kápolnába, ahol Horváth József Atya érdekfeszítő előadását hallgattuk meg Szent Márton pedagógiájával kapcsolatban.

S végül résztvevőinket libaragu levesre és pogácsára invitáltuk kollégiumunk ebédlőjébe.

Családi délután a kollégiumban 2016
« A 2 »

Kollégium

 

^