Csillag csoport nyílt nap

A Csillag csoport nyílt napjának témája a Madarak és fák napja volt. Már a szülőket váró nap előtti időszakban készültünk a természet e szép ünnepére, készítettünk egy nagy fát, melyet ujjfestékkel festettünk ki. Beszélgettünk a madarakról és tulajdonságaikról; az erdőről, hasznáról, az emberi életben betöltött fontos szerepéről.  Iskolába készülő gyermekekről lévén szó, gyűjtőmunka feladatként hoztak a gyermekek a témával kapcsolatos könyveket és képeket.

A nyílt nap reggelén a gyermekek különböző ténykedések közül választhattak. Készíthettek madárkákat különböző technikákkal, színezhettek varázs – vagy meseerdőt; lehetőségük volt könyveket és képeket nézegetni, kirakós és kártyajátékot és egyéb játékot játszani. Minden gyermek megtalálta a számára legkellemesebb elfoglaltságot, amelyben jól érezhette magát.

A tízórait követően a Csendes percek ideje következett. A szokásoknak megfelelően félkörben helyezkedtünk el, megbeszéltük, milyen nap van, átállítottuk naptárunkat. Majd kértem a gyermekeket, hogy hunyják le a szemüket és hallgatózzanak. Madárhangot és az erdőt idéző hangot hallhattak, segítve őket az elcsendesedésben, elnyugvásban. A barchoba játék után a gyermekek nagy kedvence, a mindennapos mese következett. Fésüs Éva A büszke tölgyfa című meséje kapcsán gondolataik, érzéseik megfogalmazása következett, amely az érzelmi nevelés fontos eszköze.

A nyílt napon mind a cselekvő-ténykedő gyermekek, mind az őket figyelő kedves vendégek is  – remélem – jól érezték magukat. Úgy érzem, hogy egy nagyon szép napot varázsoltunk egymásnak.

Nyílt nap a Csillag csoportban

Szarka Viktória



Comments are Closed

^