Föld Napja az oviban – 2016.

irta

– Pintérné Frisch Eszter –

„ Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” Így hangzik az 1970-ben útjára indított Föld napja mozgalom jelmondata, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. De mit jelent ma a Föld az embereknek? Hegyet és völgyet, növényt és állatot, folyót és tengereket, fákat és szép színes virágokat, azaz egy olyan törékeny természeti és épített környezetet, amelynek sorsáról felelős döntéseket kell hoznunk a jövő számára.

Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy gyermekeink megismerjék a Földet, a földön élő állat és növényvilágot, a természeti jelenségeket, ezért ismeretterjesztő könyveket nézegetünk a bolygónkról, térképet lapozunk, rajta folyókat, tengereket, hegyeket keresünk, s beszélgetünk az Isten által teremtett szép, színes világunkról, melynek mi emberek is részesei vagyunk és cselekvő aktivitással tenni is tudunk Földünk védelméért.

Az idei évben a Föld napja keretében a szülők segítségével megszépítettük óvodánk udvarát, virágoskertet rendeztünk és virágokat ültettünk. A fárasztó kerti munka után léggömböket fújtunk, melyeknek alakjai hasonlítanak élőhelyünkre, a Földre, színeik pedig csodálatos világunk szépségeit tükrözik. A Föld Napja program lezárásaként pedig óvodánk valamennyi lakójának kézfogásával kialakított hatalmas nagy körben megfigyelhettük, hogy milyen sokfélék vagyunk, felidézhettük azt, hogy valamennyien összetartozunk és mindezekért hálát adtunk a Mennyei Atyának egy közös énekkel.

Föld Napja 2016.

Pintérné Frisch Eszter

Eszti néniComments are Closed

^