péntek, december 18th, 2015

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Betlehemezés Konkoly püspök úrnál

Kedves vendégek érkeztek 2015. december 16-án, szerdán dr. Konkoly István nyugalmazott megyés püspök úrhoz.

Angyalok és pásztorok vitték a hírt Jézus születéséről. Lőrincz Anikó és Nagyné Fekete Zita tanító nénik minden évben felelevenítik a betlehemezés ősi magyar népszokását kis diákjaikkal. Osztályaikkal más és más tájegység gazdag kínálatából válogatnak és adják elő nagy átéléssel. Idén elsős tanítványaikkal látogattak el iskolánk újraindítójához. Püspök atya meghatódva és örömmel fogadta a pásztorjátékot, amely kedves gyermekkori emlékeket is felidézett benne.

Boldog karácsonyt és áldott új esztendőt kívánunk mindenkinek!

szöveg és fotó: Lendli Erzsébet

Betlehemezés Konkoly püspök atyánál - 2015
« A 4 »

“Az erdő élete” – kiállítás

A 6. évfolyam biológia tananyagának nagyon fontos részét képezi a hazai erdők flórájának és faunájának megismerése, az erdők értékeinek védelme.

A tanulók nagy lelkesedéssel, kíváncsisággal teli érdeklődéssel vettek részt az órákon. Az elméleti ismeretek elsajátításán túl a tanulók fantáziadúsan, nagyfokú kreativitásról tanúbizonyságot téve számtalan saját készítésű munkával járultak hozzá az ismeretanyag mind magasabb szintű elsajátításához. A témakör zárásaként egy tematikus kiállítás keretein belül az iskola tanulóival is megismertettük ezt. A biológiai szakkör tagjainak lelkes és szorgalmas munkája eredményeként az iskola falai közé becsempésztünk egy résznyi erdőt a maga fáival, bokraival, virágaival. Sikerült szemléletesen megjeleníteni az erdő állatait, azok élőhelyeit, szokásait, eledeleit. A kiállítással egy üde, zöld szigetet varázsoltunk az iskola épületébe, amellyel két célt kívántunk elérni. Egy felöl a gyermekek természettel kapcsolatos ismereteit bővíteni, másfelől szerettük volna ráirányítani a figyelmüket a természet szépségeire, a természet értékei védelmének fontosságára. A csillogó, érdeklődő tekintetekkel a kiállítás előtt megálló és beszélgető gyermekek sokasága kellő visszajelzéssel szolgált.

cikk: Karagityné Geiger Szilvia

fotó: 6. évfolyamos diákok

Az erdő élete 2015
« A 2 »
^