november, 2015

Jelenleg hónapok szerint tallóz...

 

“Lobog az első gyertyaláng!”

Iskolánk közössége 2015. november 30-án gyújtotta meg az adventi koszorún az első gyertyát, rövid imádság, adventi ének és Bokor Zoltán atya gondolatai kíséretében.

Advent első hetére Zoltán atya a lemondást, saját magunk háttérbe szorítását, a másikra való odafigyelést, az önzetlenséget adta feladatul mindannyiunk számára. Megvalósításának látható jele egy-egy szalmaszál lesz az aulában készülő betlehem előtt.

Gyertyagyújtás I. - 2015 advent

Adventi koszorúkötés az alsó tagozaton

Több, mint két évtizedes hagyománya van iskolánk alsó tagozatán az adventi időt megelőző közös családi koszorúkötésnek.

Az idei tanévben nem csupán az első évfolyamos kis diákok, hanem leendő elsőáldozóink és családtagjaik is részt vettek programon, amelyre 2015. november 26-án, csütörtökön délután került sor. Közel 200-an hallgatták az aulában Bokor Zoltán atya adventi lelki útravalóját, majd meglepetésként gencsi betlehemesek kértek bebocsáttatást, amit meg is kaptak: így elővételeztük a kis Jézus születését. Ezek után vette kezdetét a szorgalmas munka, aminek eredményeképpen szebbnél szebb koszorúk kerültek ki a gyermekek és szüleik, nagyszüleik keze alól. Az elkészült adventi koszorúkat a székesegyházban tartott vasárnapi diákmise keretében Zoltán atya megáldotta.

Cikk, Fotó: Lendli Erzsébet

Koszorúkötés 2015
« 2 A 6 »

Első bál az új iskolaépületben

Iskolánk szülői szervezete 2015. november 21-én rendezte meg immár több éves hagyománnyal rendelkező bálját.

Közel 300 fő szórakozott együtt az iskola alulájában és karzatán. Az estet Englert Zsolt igazgató úr, Császár István helynök úr és Ádám Dénes a szülői munkaközösség elnöke nyitotta meg, majd az iskola pedagóguskórusa, a Galaxy Rock and Roll Klub porodukciója, volt diákjaink táncbemutatója és kötélugrók színesítették. Volt süteményverseny, tombola és az Isis Galéria által felajánlott tárgyakra árverés. A hajnalig tartó jó hangulatról az Albatross zenekar gondoskodott.

A fényképeket Harkainé Füzes Rita készítette. Köszönjük!

Bál2015
« 2 A 5 »
^