Kirándulás Ausztriába

Május 12-én, egy napfényes reggelen elindult az osztály Ausztriába, a Gyermekbiztonsági Olimpiára. Tizennégy csapat vett részt, és minden csapatnak más színű pólója volt, mi sötétkékek lettünk. Csapatonként vonultunk fel egy vidám indulóra. Ezután köszöntötték a verseny résztvevőit és az elöljárókat. Az első feladatban kérdésekre kellett válaszolni, melyekre itthon sokat készültünk. Roland bácsi fordított, mert természetesen minden németül zajlott.

Utána biciklis feladat következett, ami bonyolult és nehéz volt, de jól sikerült, csak 10 pontot veszítettünk a százból.
Tízóraira finom virslit, zsemlét és ásványvizet kaptunk. Jóllakottan indultunk kockapuzzlezni.
A csapat nagy része egy olyan tesztet töltött ki, ami a háztartási hulladékok tárolásáról szólt.
Az utolsó feladat puttonyfecskendőzés volt, amiben nagy sikert arattunk. Végül minden csapatból egy tanár dobhatott két nagy dobókockával. Ezt a szerencseszámot hozzáadták az eredményhez. Amíg a pontokat és a helyezéseket kiszámolták, egy osztrák dalt énekeltek, amit mi is megtanultunk, majd táncoltunk egy jót.
Az ünnepélyes eredményhirdetéshez fegyelmezetten sorakoztunk fel.
Elsők lettünk, kupát és oklevelet nyertünk, valamint továbbjutottunk a következő fordulóra! Fáradtan, de boldogan indultunk haza.
Tóth Boglárka, Magyar Júlia, Szabódi Réka és Kovács Kitti – 4.a osztály

4.a osztályos tanulók



Comments are Closed

^