Kavicsbányai látogatás

Az óvodás gyermekek életében mindig nagy fontossággal bír és sokat is beszélnek arról a gyermekek, hogy szüleik hol dolgoznak, mit csinálnak, mi a munkahelyük, hol töltik a napjaikat akkor, mikor a gyermekek óvodai “munkahelyükön” “dolgoznak” – játszanak, okosodnak. 

Nagyon kedves szülői meghívásnak eleget téve látogattunk el a Kám – Csipkerek közelében található kavicsbányába, ahol kis ovisunk, Emma boldogan mutatta meg, hol dolgozik az édesanyja. A bányában – ahol a várakozás ellenére mégsem laknak törpék – Szomor Anna anyuka gés a telep bányamérnöke, Ervin bácsi vezetett végig bennünket. A gyermekek ámulva, tátott szájjal nézték a kavics hegyeket, a hatalmas és bonyolult kavicsot zúzó – válogató, szortírozó gépeket. A bátrak ki is próbálhatták a gépek mozgatását. Közelről tapasztalhattuk meg a kamionok és a rakodó gépek vezetőinek összehangolt munkáját. Séta közben megfigyelhettük a kavicsbánya felépítését, a bányatavat és a körülötte lévő különböző színű és minőségű kavicsokat, homokot.
A látogatás elején a kamionok súlyát mérő mérlegre állva 700 kg-ot nyomott a csoport. Miután minden gyermek befőttes üvegbe tölthetett kavicsot, homokot, a mérlegre állva 740 kg volt a súlyunk, 40 kg-nyi kaviccsal – “üvegbe zárt élménnyel” térhettünk haza. Köszönjük szépen a lehetőséget, azt, hogy egy nem mindennapi munkahelyet látogathattunk meg!

Horváth Katalin Tímea



Comments are Closed

^