Kisiskolástól érettségiig

Általános Iskola

Gimnázium

Kollégium

Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

SZOMBATHELY, Táncsics Mihály u. 48. 9700 - Tel: 94- 505-212, katolikus mobil: 30-4095041 - Email: brenner@martinus.hu

Isten hozta a Brenner János Nevelési Központ oldalán

Az alábbi karikákon intézményegységeink legfissebb közleményei között válogathat...

Intézményünk legfrissebb hírei

Brenneresek látogatása a Wigner Fizikai Kutatóintézetben

A különdíjként megnyert látogatás óta, kellett egy kis idő, hogy tudatosuljon bennünk, mit is nyertünk. Mivel az ember nem jár gyakran fizikai kutatóintézetekben, ezért mi sem tudtuk pontosan elképzelni, hogytovább…

Prevenciós előadás a kollégiumban

2020.február 10-én 21 fő részvételével  interaktív délutáni foglalkozást szervezett a kollégium – a rendőrség felkért szakemberei segítségével- „Szabadítsátok ki Gordont!” címmel. Az előadás témája az internetes zaklatással kapcsolatos tudnivalók voltak.tovább…

“Szakmára fel!” – brenneres kisfilmek

Kedves brenneres közösség! 7. és 8. osztályos tanulóink kisfilmjeikkel részt vesznek a “Szakmára fel” kisfilm pályázatán!   TŰZOLTÓ ÉLET CÍMMEL MOSONYI LÁZÁR ÉS GERENCSÉR MÁTÉ (KÖZREMŰKÖDIK OSZTÁLYTÁRSUK VÉGH BOLDIZSÁR), Atovább…

Norbert Fernandes atya volt a vendégünk

Rendhagyó angolórán vehettek részt 9-11. évfolyamos diákjaink a múlt héten. Iskolánkban töltötte a délelőttöt a Szombathelyen időző Norbert Fernandes atya, az angliai Westminster Érsekséghez tartozó Wellyn Garden City plébánosa, atovább…

Brenneresek látogatása a Wigner Fizikai Kutatóintézetben

A különdíjként megnyert látogatás óta, kellett egy kis idő, hogy tudatosuljon bennünk, mit is nyertünk. Mivel az ember nem jár gyakran fizikai kutatóintézetekben, ezért mi sem tudtuk pontosan elképzelni, hogy mit is fogunk pontosan csinálni, azt is csak remélni tudtuk, hogy érteni fogjuk az előadások anyagát.

Miután felkészítő tanárunk – Vida Mária – betegsége miatt nem tudta vállalni a kísérésünket, ezért egyikünk szülei segítettek minket utunkon. Vonattal indultunk csütörtökön, így a menetrend miatt belefért egy rövid séta is Budán ebéd előtt. A kutatóintézet étkezdéjében már megütötték a fülünket a fizikai témájú társalgások. Nagyon meglepődtünk mikor Csilla, aki a csoportunkat kalauzolta, teljes természetességgel bejelentette, hogy köszöntésre megyünk Dr. Lévai Péterhez, a Wigner Fizikai Kutatóintézet főigazgatójához. Örömmel hallgattuk ahogyan röviden bemutatta a kutatóintézet munkáját.

Első nap a Kristálykémia, Elektronmikroszkóp és Lézerlaborba tekinthettünk be és boldogan nyugtáztuk, hogy kutatóink a világ élvonalába tartoznak. Este főigazgató úrral mentünk vacsorázni a közeli étterembe, ahol közvetlenül mesélt a pályafutásáról, érdeklődött a terveink iránt és jó tanácsokkal látott el minket a jövőnkre tekintettel.

Másnap az Adatközponttal ismerkedhettünk meg, ahol az elmúlt években a CERN adatainak feldolgozása és tárolása történt. Elektrokémia, Detektor és Kvantumoptika labor volt a további menetrend.
A hét előadás alatt széles körben megismerkedtünk a jelenleg folyó kutatási területekkel, testközelből láthattuk, hogy hol tart az élvonala azoknak a területeknek, amelyek minket diákként érdekelnek. Láttuk, hogy a kutatók végletekig rajonganak a saját területükért viszont emellett nyitottak és jókedélyűek.

Főigazgató szavaival élve speciális emberek, akik speciális helyen, speciális eszközökkel, speciális dolgokat végeznek.
Köszönjük a lehetőséget!

Vámosi Áron 12.n

Az intézet beszámolóját itt találják:

Látogatást nyertek hozzánk a diákok! | WIGNER Fizikai Kutatóközpont

Prevenciós előadás a kollégiumban

2020.február 10-én 21 fő részvételével  interaktív délutáni foglalkozást szervezett a kollégium – a rendőrség felkért szakemberei segítségével- „Szabadítsátok ki Gordont!” címmel. Az előadás témája az internetes zaklatással kapcsolatos tudnivalók voltak. A résztvevőknek 5 csoportot kellett alkotniuk színek szerint (kékek, zöldek, pirosak, sárgák, narancssárgák).

Összesen 8 feladványt kellett megoldanunk, nagyrészt logikai feladatokat. A lényeg: a feladatokat csak az 5 csapat együttes munkájával lehetett megoldani. A program utolsó mozzanata a fogságba ejtett Gordon bilincsének kinyitása volt. A bilincs kulcsához úgy lehetett hozzáférni, hogy a csapatok egymásnak kérdéseket tettek fel, a válaszokból 4 jegyű kódokat kaptunk és ezzel nyithattuk a bilincset. A kérdések az internetes zaklatás elkerülésére vonatkoztak.

Ezúton is köszönjük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságnak ezt a szórakoztató és tanulságos  délutánt!

Nincsenek képek ebben a galériában.

Prevenciós előadás 2020

(Bartl Bence-kollégium)

“Szakmára fel!” – brenneres kisfilmek

Kedves brenneres közösség!
7. és 8. osztályos tanulóink kisfilmjeikkel részt vesznek a “Szakmára fel” kisfilm pályázatán!
 

TŰZOLTÓ ÉLET CÍMMEL MOSONYI LÁZÁR ÉS GERENCSÉR MÁTÉ (KÖZREMŰKÖDIK OSZTÁLYTÁRSUK VÉGH BOLDIZSÁR), A DÍSZNÖVÉNY KERTÉSZ CÍMMEL PEDIG SZVOBODA LEVENTE ÉS GYŐRFY BALÁZS KÉSZÍTETTEK KISFILMEKET.

KÉRJÜK, HOGY SZAVAZZANAK DIÁKJAINK MUNKÁJÁRA:

Szavazni regisztráció és bejelentkezés után lehet.
A legtöbb szavazatot kapott videó közönségdíjat kap, amely független a zsűri döntésétől.
Szavazni 2020. április 4-ig lehet.
Köszönjük!
Szívből gratulálunk diákjainknak!
^