Verseny Ausztriában

A Burgenlandi Polgári Védelmi Szövetség meghívására 2024. április 29-én a 4.c osztály Ausztriába, Rábaszentmártonra utazott a Safety on Tour versenyre.

A versenyen Magyarországot 2 Zala vármegyei- és a mi Vas  vármegyei csapatunk képviselte. Az osztrák Polgári Védelemtől kapott tájékoztató anyag, valamint Tóth Zoltán tűzoltó alezredes segítségével igyekeztünk felkészülni a versenyre.
A helyszínen 12 csapat mérte össze a tudását. Fel kellett tudni ismerni a veszélyt jelző táblákat. Akadálypálya teljesítése során bizonyítani kellett a helyes közlekedési magatartást. Meg kellett tanulni a segélyhívó telefonszámokat. Pontosan és gyorsan meg kellett válaszolni a kvízkérdéseket.

A versengések során a csapatok pontokat szereztek, amit a délután folyamán összesítettek. Nagy segítségünkre volt a nap folyamán Roland bácsi, aki mind a tájékoztató információk, mind a feladatok megértésének tolmácsolásával könnyítette helyzetünket. A versenynek 2 továbbjutó csapata lett, egy osztrák és a mi Brenneres csapatunk. Így május 24-én még nagyobb lendülettel és örömmel indulunk neki a következő megmérettetésnek.

Cziklinné Kertész Hajnalka és Siposné Varga Krisztina

 Comments are Closed

^