Szombathelyi siker az országos fuvolaversenyen Kaposváron

Az elmúlt hétvégén, április 12-14-én, a Kaposváron rendezték a XI. Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny döntőjét. Ezen az országos megmérettetésen iskolánk 4.b osztályos tanulója, Pichler Panna, a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola növendéke az I. korcsoportban az előkelő II. helyezést érte el. Felkészítő tanára Nagylaki Orsolya, a Zongorakísérő Edőcs Mátyás volt.

Az országos versenyt három évenként rendezik meg, és a fuvolisták legmagasabb szintű országos versenye több mint harminc éve.

Az országos döntőt régiónkban a Győrben tartott területi válogató előzte meg, ahol Panna 58 pontot kapott a megszerezhető 60-ból, és 55 pont felett lehetett bejutni az országos döntőbe. A győri fordulón még három brenneres növendék, Varga Viola (4.c), Pálfi Adél (5.n) és Lajos Laura (7.n) is indult, ők is magas pontszámot értek el, de a döntőbe nem jutottak.

Kaposváron döntő első fordulójában Pannának újra elő kellett adnia a győri elődöntőn játszott darabokat, majd másnap, vasárnap a második fordulóban másik két darabbal lépett fel. Panna korcsoportjában 24 növendék indult az ország különböző zeneiskoláiból.

Pannának szeretettel gratulálunk, és további szép zenei sikereket kívánunk!

Országos fuvolaverseny 2024


Comments are Closed

^