London 2024

A tavaszi szünetben egy izgalmas kiránduláson vettünk részt 48 diáktársammal Angliába utaztunk 1 hétre. Az autóbusz április 4-én, a hajnali órákban indult el. Folyamatosan utaztunk, 3-4 óránként megálltunk pihenni benzinkutaknál. Az éjszakát Dürenben töltöttük tranzitszálláson.

A második nap korán reggel indultunk Franciaország felé. Délután érkeztünk meg Angliába, miután átkeltünk komppal a La Manche-csatornán. A következő megálló Canterbury volt, ahol sétáltunk a város gyönyörű építészeti stílusú házai között és részt vettünk egy középkori hangulatú városnézésen az anglikán egyház központjában. Szállásainkat London környéki családok biztosították, egy családnál 2-3-4 diák szállt meg.

A következő nap reggeli után a City of London felé vettük az irányt. Megismerkedtünk a Tower of London történelmével és a koronázási ékszerekkel. Ezután egy sétát tettünk a City-ben, ahol ellátogattunk a Tower Bridge-hez, a Monument-hez, valamint a Szent Pál Székesegyházhoz. A Millenium Bridge-n átsétálva felfedeztük a Shakespeare’s Globe Színházat és a Southwark városrészt, ahol megnéztük a híres Golden Hinde hajót is. A programok után 3 óra szabadidőt kaptunk, hogy felfedezzük a környéket. Este visszatértünk a szállásadó családokhoz.

A negyedik napunkat a világhírű London Eye-on kezdtük, majd gyalogos városnézésen vettünk részt a Westminster-negyedben. Sétánk során megnéztük a brit parlament épületét és a Big Ben-t, a St. James Park-ot, a Buckingham Palace-t és a Trafalgar Square-t. A Leicester Square változatos boltjait tekinthettük meg 1 óra szabadidőnkben. A délutánt a Natural History Museum izgalmas kiállításának felfedezésével töltöttük.

A kirándulás ötödik napja volt az utolsó, amit Londonban töltöttünk. A Madame Tussaud’s Panoptikumban közös fényképeket készítettünk világsztárok és történelmi személyek viaszfiguráival, a program részét képezte egy kisvasút-utazás, valamint egy 4D mozi-élmény is. Kora délután indultunk a déli határra, ahol ismét átkeltünk a csatornán, és az éjszakát egy franciaországi tranzitszálláson töltöttük.

A következő úticélunk Párizs volt. Buszos városnézés keretében láthattuk a Diadalívet, az Eiffel-tornyot, a Louvre-t és az újjáépítés alatt álló Notre Dame-ot. Ellátogattunk Reimsbe is, ahol megnéztük a gótikus stílusú székesegyházat. Utazásunk Németországon át folytatódott, ahol tranzitszálláson pihentünk meg.

Az utolsó nap utazással telt, a késő délutáni órákban érkeztünk meg Szombathelyre. Mindenki nagyon élvezte a kirándulást, személyesen láthattuk az eddig csak a tankönyvekből megismert nevezetességeket, gyakorolhattuk az angol nyelvet, önállósodtunk is, hiszen a szállásadó családoknál magunk voltunk, tanáraink segítsége nélkül kellett boldogulnunk. Új barátságok is születtek a résztvevő 7.,8. és 9. évfolyamos diákok között. Nagyon várjuk a következő külföldi utazást!

London 2024

Comments are Closed

^