december, 2023

Jelenleg hónapok szerint tallóz...

 

Szeretetvásár 2023.

December 6-án délután iskolánk auláját és második emeleti folyosóit izgatott gyereksereg zsivaja töltötte meg.

Alsó és felső tagozatos diákok, és „kisgimnazisták” árusították ízlésesen elrendezett portékáikat. Az osztályonként elhelyezett standokon szinte minden volt: saját készítésű ajándék, játék, könyv, édesség, karácsonyi dísz, fűszer, gyertya, csecsebecse, étel, ital….
Ahogy az áru fogyott, az asztalok megüresedtek, a zsibongás elhalkult. A termekben kipirult arcú kisdiákok büszkélkedtek szerzett kincseikkel. Köszönjük a gyerek és felnőtt kezek munkáját, a beküldött vásárfiát, valamint az árusításban segítő szülők kitartó türelmét!

A vásár bevételét pedig karitatív célokra fogjuk fordítani.

Baumgartner Imréné

Szeretetvásár 2023.

Nálunk járt a Mikulás!

December 6-án, szerdán különleges vendégünk volt! Érkezését, gyermekek legnagyobb örömére csodálatos reggeli  havazás jelezte. Az alsós osztályok már napok óta várták a Mikulást: dalokat, verseket tanultak, hangszeres darabokkal készültek, sőt voltak akik ajándékot is készítettek a „Jó Öregnek”. Nem csalatkoztak! Mikulás bácsi minden osztályba betért, dicsérte a jókat, intette a csintalanokat, jóra biztatta a tanulókat. Minden kisgyerek kapott egy csomagot ajándékba, hiszen nem jött üres kézzel Mikulás apóka…

A felsősöket és gimnazistákat is meglátogatta, vidámságot és szaloncukrot hagyván maga mögött.

Szeretettel várjuk! Reméljük, jövőre is eljön!

Kerényiné Horák Krisztina

Mikulás 2023.

Szalagavató 2023.

Harminckilenc diák kapott szalagot november 17-én iskolánkban. Két gimnáziumi osztály végez idén az intézményünkben. 2016. szeptember elsején az akkori 5.m és 5.n osztály kezdte meg tanulmányait, most pedig életük első és egyik legnagyobb megmérettetésére készülnek. A szalagavató ugyan emlékeztethet rá, hogy hamarosan itt a ballagás és az érettségi, ezzel együtt pedig egy új szakasz az ember életében, viszont ez a nap még az ünnepé volt.  

A rendezvény 17 órakor kezdődött, a hagyományoknak megfelelően a jeles eseménynek az iskola sportcsarnoka adott otthont. A két osztály ünnepélyes bevonulása után ünnepi köszöntők, beszédek hangzottak el, majd a szalagtűzés meghitt pillanatai következtek. A végzősöknek a 11. osztályosok műsorral kedveskedtek, búcsúzó diákjaink pedig egy-egy szál virág kíséretében köszönetet mondtak szüleiknek. Természetesen idén sem maradt el a szalagavatókra jellemzően a már jól megszokott tánc sem. Végzős diákjaink életük felnőtt-táncát mutatták be, utána pedig a szüleikkel táncoltak. Az osztályok a saját produkcióikat tánctanárok segítségével építették fel, amelyek igen színvonalasak és látványosak voltak. Majd a végzős évfolyam vidám műsorával folytatódott az est, amelyet a vacsora és a bál követett.

Tanárok, hozzátartozók mind-mind osztoztak a diákok örömében ezen a különleges napon.

Szalagavató 2023.
« A 4 »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

^