TÖRTÉNELMI SIKER A LÁTÁSSÉRÜLTEK VILÁGJÁTÉKÁN!

Az IBSA Világjátékokon, amelyeket 2023. augusztus 20. és 27. között rendeztek meg Birminghamben, történelmi sikert ért el a látássérült versenyzők. Az eseményen 70 nemzet több mint 1200 versenyzője vett részt, akik 11 különböző sportágban mérték össze tudásukat. Magyarország cselgáncs és sakk sportágakban képviseltette magát az eseményen.

A FODISZ Versenyport Szövetségétől Vilics Hanna (10.N) és Zámbó Zoltán vettek részt a sakk versenyén. A hét fordulós svájci rendszerű tornán hét nemzet sakkozói mérték össze erejüket.

Hanna kiváló teljesítménnyel nyerte meg a női bajnoki címet és aranyérmet szerzett. Emellett a nyílt versenyben is hatodik helyen végzett. A versenyzők együttes teljesítménye csapatban az első helyet hozta meg Magyarországnak Zámbó Zoltánnal együtt. Ezzel történelmet írtak, hiszen Magyarország az IBSA World Games történetében először szerezte meg érmét, ráadásul egyszerre hármat, köztük két aranyérmet.

Az esemény során a Magyar Himnusz is kétszer felcsendült, ami felejthetetlen élményt nyújtott a versenyzőknek. Hanna a szombathelyi Haladás VSE fiatal sakkozója, akit Ruck Tamás FIDE mester készített fel az eseményre. Másodedzőként még besegít Hanna felkészítésébe Zámbó Zoltán is, aki Diósgyőri VTK sakk szakosztály vezetője, játékosa és edzője. Az IBSA Világjátékokon elért sikeres szereplésükkel emlékezetes pillanatokat és büszkeséget hoztak Magyarországnak!

Gratulálunk Hannának, és felkészítőjének, Ruck Tamásnak!!

További eredményes és örömteli sakkozást!

2023-Vilics Hanna - sakk

 Comments are Closed

^