október, 2023

Jelenleg hónapok szerint tallóz...

 

Kongói vendégünk

Különleges vendége volt iskolánknak október 17-én. Félicien Ntambue, a Kabindai Egyházmegye (Kongó) püspöke látogatott el hozzánk. Először felkereste a 3.C osztályt, majd együtt misézett dr. Székely János megyéspüspök úrral a szalézi templomban. Ezen a szentmisén részt vettek a 6-12. évfolyamos diákok. A kongói püspök atya beszélt az ottani diákok sanyarú helyzetéről, arról, hogy sokszor hiányoznak az iskolai oktatás legalapvetőbb feltételei is (pl. füzetek, írószerek). Püspök atya örömmel fogad minden támogató segítséget.

Fényképek: Rózsás-Fábián Zsófia, Bokodi Noémi

Kongó 2023
« A 2 »

 

 

 

Legkedvesebb nyári élményem- rajzpályázat

Iskolánk az idei tanév elején is meghirdette az alsó tagozatos tanulók számára a sokéves hagyománnyal bíró „ Legkedvesebb nyári élményem” című rajzpályázatot. Nagy örömünkre szolgált, hogy sok szép élménnyel gazdagodtak kis tanítványaink a nyári szünidő folyamán. Ezen élmények közül ki-ki a számára legkedvesebbet jelenítette meg különféle rajzeszközök segítségével. A ceruza, festék, filctoll és zsírkréta által megelevenedő több, mint 300 alkotás közül a zsűri sok-sok tanakodás után a következő helyezéseket ítélte oda a kis „művészeknek”:

1. évfolyam

 1. helyezett: Csák Éda Viktória 1.a
 2. helyezett: Zsifkovics Szofia  1.b
 3. helyezett: Diviánszki Laura 1.c

 

2.évfolyam:

 

 1. helyezett: Horváth Júlia Vivien 2.a
 2. helyezett: Sochr Petra Róza 2.b
 3. helyezett: Kosár Erzsébet 2.c

 

3.évfolyam:

 

 1. helyezett: Török Emma 3.c
 2. helyezett: Németh Dóra 3.a
 3. helyezett: Bárdics Lili 3.b

 

4.évfolyam:

 

 1. helyezett: Szabó Gréta 4.b
 2. helyezett: Sochr Anna Sára 4.b
 3. helyezett: Fazekas Dóra 4.a
 4. helyezett: Frigy Szofia  4.c

 

Sok szeretettel gratulálunk a pályázat díjazottjainak!

Nyári élmény-rajzpályázat-2023

Szöveg és fotó: Dr. Paganoné Joó K. Gréta

TÖRTÉNELMI SIKER A LÁTÁSSÉRÜLTEK VILÁGJÁTÉKÁN!

Az IBSA Világjátékokon, amelyeket 2023. augusztus 20. és 27. között rendeztek meg Birminghamben, történelmi sikert ért el a látássérült versenyzők. Az eseményen 70 nemzet több mint 1200 versenyzője vett részt, akik 11 különböző sportágban mérték össze tudásukat. Magyarország cselgáncs és sakk sportágakban képviseltette magát az eseményen.

A FODISZ Versenyport Szövetségétől Vilics Hanna (10.N) és Zámbó Zoltán vettek részt a sakk versenyén. A hét fordulós svájci rendszerű tornán hét nemzet sakkozói mérték össze erejüket.

Hanna kiváló teljesítménnyel nyerte meg a női bajnoki címet és aranyérmet szerzett. Emellett a nyílt versenyben is hatodik helyen végzett. A versenyzők együttes teljesítménye csapatban az első helyet hozta meg Magyarországnak Zámbó Zoltánnal együtt. Ezzel történelmet írtak, hiszen Magyarország az IBSA World Games történetében először szerezte meg érmét, ráadásul egyszerre hármat, köztük két aranyérmet.

Az esemény során a Magyar Himnusz is kétszer felcsendült, ami felejthetetlen élményt nyújtott a versenyzőknek. Hanna a szombathelyi Haladás VSE fiatal sakkozója, akit Ruck Tamás FIDE mester készített fel az eseményre. Másodedzőként még besegít Hanna felkészítésébe Zámbó Zoltán is, aki Diósgyőri VTK sakk szakosztály vezetője, játékosa és edzője. Az IBSA Világjátékokon elért sikeres szereplésükkel emlékezetes pillanatokat és büszkeséget hoztak Magyarországnak!

Gratulálunk Hannának, és felkészítőjének, Ruck Tamásnak!!

További eredményes és örömteli sakkozást!

2023-Vilics Hanna - sakk

 

^