Te Deum – hálaadás a 2022-2023-as tanév végén

2023. június 16-án és 17-én iskolánk egy újabb (a 31.) tanévéért mondtunk köszönetet Istennek és közösségünk minden tagjának. Pénteken az alsó tagozat, szombaton a felső tagozat és a gimnázium diákjaival illetve szüleikkel búcsúztattuk a tanévet.

Englert Zsolt igazgató úr Szent II. János Pál Pápa szavaira emlékeztetett, amelyek a jövőben is buzdítani fognak bennünket:

„Felszólítalak benneteket, hogy soha, de soha ne adjátok fel a reményt, soha ne kételkedjetek, soha ne fáradjatok el, és soha ne bátortalanodjatok el. Ne féljetek.”

Igazgató úr a tanulmányi munkát értékelve elmondta, hogy ebben a tanévben is sokat és eredményesen tanultak diákjaink. Kiemelkedő sikerünk volt ebben az évben is, hogy iskolánk az országos mérések és az érettségi vizsgaeredmények alapján ismét bekerült az ország 100 legjobb gimnáziuma közé. Büszkék vagyunk diákjainkra, akik a pedagógusokkal és a szülőkkel sokat dolgoztak ezért.

Diákjaink kiemelkedő szorgalma az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sok területen megmutatkozott. Sokan értek el kiemelkedő tanulmányi eredményt. Alsó tagozatunkon az első osztályosokon kívül 97  kisdiák ért el a magatartást és a szorgalmat is figyelembe véve kitűnő eredményt, a gimnazisták és a felső tagozatosaink közül pedig 57-en lettek hasonlóan kitűnők, mellettük 64 tanulónak csak egy-két négyes osztályzata lett. A tantárgyi dicséretek száma meghaladja a 700-at.

A tanulmányi eredmények mellett a versenyeredmények is diákjaink kiemelkedő tudását, szorgalmát igazolják. Idén is sokan versenyeztek és sok szép eredmény született. Ezek közül kiemelkedő a kémia Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért eredmény, amely a tavalyi kiemelkedő eredményt is felülmúlta. Két 12 évfolyamos diákunk, Kovács Gergely és Kiss Mihály jutott az országos döntőbe, ahol Gergely a 2. Mihály pedig a 6. helyet szerezte meg. Tanáruk Ernyey Tiborné tanárnő.

Igazgató úr és Dr. Szőke Zoltán, az iskolánk támogatására létrehozott alapítvány kuratóriumának elnöke átadták a Tehetség Díjakat az idei tanévben legkiemelkedőbb versenyeredményeket elért tanulóinknak. A díjazott tanulók sok versenyeredményéből igazgató úr a legszebbeket emelte ki.

A Brenner iskola támogatására létrehozott alapítvány Tehetség Díjban részesítette:

Bősze Blanka 3.a osztályos tanulót a Bendegúz Tudásbajnokság  országos döntőjén, magyar nyelv tantárgyból elért 3. helyezéséért. (Tanára: Falusiné Ambrus Márta tanárnő),

Csuti Benedek 2.b osztályos tanulót a Bendegúz Tudásbajnokság  országos döntőjén, olvasás szövegértés tantárgyból elért 8. helyezéséért. (Tanára: Baumgartner Imréné tanárnő),

Bárdics Mirkó 2.b osztályos tanulót az Országos Sakk Egyéni Diákolimpián elért 9. helyezéséért, a sakk egyéni rapid országos bajnokságon elért 10. helyezéséért, az Olimpiai Reménységek Tornáján elért 6. helyezéséért,

– Diákjaink az Országos Sakk Diákolimpián csapatban (alsós leány) a 8. helyezést érték el. A csapat tagjai:

– Iszak Janka 4.b osztályos tanuló,

– Sinkó Dóra 4.a osztályos tanuló,

– Kiss Léna 1.b osztályos tanuló,

– Kiss Lotti 1.b osztályos tanuló.

(Edzője: Ruck Tamás)

Vass Borbála 4.c osztályos tanulót az asztalitenisz diákolimpia  országos döntőjén, I-II. korcsoport „A” kategóriában elért 3. helyezéséért.

Koltay Dorka 4.c osztályos tanulót a tájékozódási futás országos döntőjén rövidtávú sprintversenyben elért 9., a hosszútávú versenyen elért 5. helyezéséért és a matematika alapműveleti versenyen elért országos 8. helyezéséért.

Horváth Boldizsár Simon 4.b osztályos tanulót gyorskorcsolya diákolimpia országos döntőjén a hosszútávú versenyen elért 7. a rövidtávú versenyen elért 2. helyezéséért,

Zsombor-Szatmáry Zselyke Anna 4.c osztályos tanulót a vívás diákolimpia  országos döntőjén, tőr fegyvernemben elért 9. helyezéséért.

Gáspár Luca 3.c osztályos tanulót az Akrobatikus Rock And Roll diákolimpia  országos döntőjén elért 10. helyezéséért.

 

Felső tagozat, Gimnázium

Rettegi Ákos 7.n osztályos tanulót a Dugonics András Matematikaverseny országos döntőjén elért 2. helyezéséért (Tanára: Mezősiné Keszei Zsuzsanna), a Bendegúz Nyelvész Magyarverseny országos döntőjén elért 9. helyezéséért. (Tanára: Tang Lászlóné), a Bod Péter Könyvtárhasználati Verseny Országos döntőjén elért 6. helyezéséért (Tanára: Iványiné Nagy Kinga), a Hevesi György Kárpátmedencei Kémiaverseny országos döntőjén elért 13. helyezéséért (Tanára: Ernyei Tiborné). Ákos többek között bekerült a Zrínyi Ilona Matematikaverseny és az Alapműveleti Matematikaverseny országos döntőjébe is.

Rettegi Ákost Szombathely város önkormányzata is elismerésben részesíti és Díszoklevéllel jutalmazza.

Maár Maja Anna 7.n osztályos tanulót az Arany János Magyarverseny országos döntőjén elért 2. helyezéséért. (Tanára: Tang Lászlóné)

Maár Maja Annát Szombathely város önkormányzata is elismerésben részesíti és Díszoklevéllel jutalmazza.

Fölnagy Imola Sára 5.n osztályos tanulót az Arany János Magyarverseny országos döntőjén elért 5. helyezéséért. (Tanára: Tang Lászlóné)

Henc Zsóka 6.n osztályos tanulót az Arany János Magyarverseny országos döntőjén elért 6. helyezéséért. (Tanára: Tang Lászlóné)

Hegyi Dorottya 7.n osztályos tanulót az Arany János Magyarverseny országos döntőjén elért 6. helyezéséért. (Tanára: Tang Lászlóné)

Horváth Márk Sándor 11.m osztályos tanulót a 46. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalami Pályázat, próza kategóriában elért arany oklevélért, A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület irodalmi pályázatán elért 1. helyezéséért. (Tanára: Domján Péterné)

Horváth Márk Sándort Szombathely város önkormányzata is elismerésben részesíti és Díszoklevéllel jutalmazza.

– Diákjaink a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Országos Bionika versenyén csapatban a 7. helyezést érték el. (Tanáruk: Melegáné Somogyi Tímea tanárnő). A négy fős csapat tagjai:

– Fülöp Zoltán 11.m osztályos tanuló,

– Palatin Adrienn 10.n osztályos tanuló,

– Svélecz Benjámin 10.n osztályos tanuló,

Benjámin az Úszás diákolimpián 200 m pillangón illetve 100 m pillangón  az országos 9. illetve 4. helyezést érte el.

– Vincze Lívia 10.n osztályos tanuló.

Lívia az Úszás diákolimpián 200 m hát illetve 100 m háton az országos 6. illetve 3. helyezést érte el,

– Diákjaink az Országos Sakk Diákolimpián csapatban, középiskolás leány kategóriában a 4. helyezést érték el. A csapat tagjai:

– Vilics Hanna 9.n osztályos tanuló,

– Farkas Boglárka 11.n osztályos tanuló,

– Szigeti Réka 8.a osztályos tanuló,

– Babos Blanka 6.a osztályos tanuló.

(Edzőjük: Ruck Tamás)

 

– Diákjaink az Országos Sakk Diákolimpián csapatban felsős fiú kategóriában a 10. helyezést érték el. A csapat tagjai:

– Bárdics Márkó 6.m osztályos tanuló,

– András Ferenc 8.n osztályos tanuló,

– Szabó Gergő 8.n osztályos tanuló,

– Orosz Richérd 5.a osztályos tanuló,

– Gyenese Pál 5.n osztályos tanuló.

(Edzőjük: Ruck Tamás)

– Pozsonyi Koppány 7.n osztályos tanulót az Úszás Diákolimpia országos döntőjén 200 m vegyes és 100m gyors úszásban elért 8. illetve 6. helyezéséért.

– Hegyi Dominik 6.m osztályos tanulót az Úszás Diákolimpia országos döntőjén  elért 6. helyezéséért.

– Horváth Zsombor Bendegúz 7.n osztályos tanulót a Gyorskorcsolya diákolimpia országos döntőjén, hosszútávon elért 4., rövidtávon elért 2. helyezéséért.

– Móricz Borbála Anna 8.b osztályos tanulót a Tíztánc országos bajnokságon elért 1. helyezéséért.

–  Fodor Anna 5.a osztályos tanulót a Gyorsasági görkorcsolya diákolimpia országos döntőjén elért 7. helyezéséért.

– Bende Johanna Míra 6.a osztályos és Péhm Gellért 7.a osztályos tanulót az Országos  Furulyaduó versenyen elért ARANY minősítésükért.

 

A Te Deum ünnepségeken készült fotókat innen tudják letölteni:

https://drive.google.com/drive/folders/1uL_jP0K4Dk33B-uLGoEqOmu3p9RzcNK2?usp=sharingComments are Closed

^