Brenneresek a Safety tour-on

Egy májusi reggel, korán, izgatottan indultunk Ausztriába a Safety tour-ra. Több mint egy órát utaztunk. Ez a verseny katasztrófavédelmi verseny volt, melyre Tóth Zoltán tűzoltó alezredes bácsi kért fel bennünket és segített a gyakorlásban.

A verseny egy tűzoltóállomáson volt Jennersdorfban. Nagy volt az izgalom. Először minden csapat megkapta az egyenpólóját és sapkát. Mind a hat csapat felvonult, büszkén vittük a Boldog Brenner János Általános Iskola tábláját. Köszöntöttek bennünket és bemutatták a helyi tűzoltóság, rendőrség és mentőegység vezetőit.

Roland bácsi mindent fordított nekünk. Első feladat elmélet volt. Két kérdésre kellett válaszolnunk, bár százkettőt tanultunk meg. Mind a kettőt helyesen válaszoltuk meg.
A második feladatnál mi kerékpározásra készültünk, de rollerezni kellett. Ennél veszítettünk két pontot, de ez semmit sem jelentett.
Harmadik feladat célra tartás volt. Ennél a feladatnál két embernek kellett pumpálni a vizet, egy ember célra tartott, egy lyukba kellett betalálni. Egy ember vitte a vödröt leméretni, ebben a feladatban mi lettünk az elsők.
Negyedik feladat a kockakirakás volt, mi a halálfejet húztuk, azaz a mérgező anyagot jelentő mintát kellett kiraknunk. Ebben picit rosszabbul teljesítettünk, de mivel a másik csapat is hibázott, ezért kaptunk plusz húsz pontot. Így huszonnégy ponttal vezettünk.
Az ötödik feladatot nem mi hajtottuk végre, hanem Roland bácsi szerencsés dobásán múlott. A tanárok két nagy dobókockával dobtak. A dobott pontjaikat összeadták és annyi pontot kaptunk. Mi hat pontot szereztünk (kettő + négy).

Utána egy bemutató következett, ahol egy mentőakciót láthattunk. Aztán jött az eredményhirdetés. A négy osztrák közül 2 és 2 magyar csapat közül egy jutott tovább a területi döntőre. Mi nyertünk a magyarok közül.

Köszönjük Zoli bácsinak, hogy a mi osztályunkat (4.c) választotta, Englert Zsolt igazgató úrnak, hogy engedélyezte a részvételt, Németh Roland tanár bácsinak a tolmácsolást, Hajbáné Mátyás Kati néninek és Stalzerné Kulcsár Lilla néninek az áldozatos felkészítést, Kramli Katalin tanárnőnek a gyakorlásban nyújtott segítséget, mely meghozta gyümölcsét.

Nagy erővel készülünk az oberwarti területi fordulóra. Sok munka vár még ránk.

 

Fichtacher Luca, Czumbil Aletta, Kiricsi Veronika és Zsombor-Szatmári Zselyke

4.C Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium

Safety Tour 4c
« A 2 »


Comments are Closed

^