Az egyházmegyei hittanverseny döntősei

2023. május 8-án rendezték meg az egyházmegyei hittanverseny döntőjét a Brenner János Hittudományi Főiskolán. Iskolánkat két csapat képviselte a versenyen.

Az 5.a osztály csapattagjai: Feigl Mór, Krenner Zsófia, Varga Júlia, Varga Luca

A 6.a osztály Brenner-Csoki csapatának tagjai: Babos Blanka, Németh Noémi, Pallos Lara, Varga Borbála

A verseny a Szentek Földje címet viselte, vagyis a Szombathelyi Egyházmegye területén élt szentek és boldogok életéhez kapcsolódtak a feladatok. Sokszínű feladat várta a döntőben a csapatokat. A verseny első része a Székesegyházban volt, és az itt fellelhető helyi szentek ábrázoláshoz kötődően kaptak feladatlapot a versenyzők, amelyben az egyes képeken, szobrokon, ereklyéken található apró részletek, feliratok megtalálása volt a feladat. Ennek sikeres teljesítése után a Brenner János Hittudományi Főiskolán folytatódott a verseny, ahol nagyon változatos feladatok vártak még a csapatokra.

A verseny végeztével, amíg a zsűri meghozta a döntést a helyezésekről, egy meglepetés várta a versenyzőket, mivel ebédre mindenki pizzát kapott, és annyit ehetett, amennyi csak belefért.

A szoros küzdelemben a 6.a osztály Brenner-Csoki csapata 5. helyezést ért el, az 5.a osztály csapata 6. lett a versenyben.

Gratulálunk a csapatoknak az eredményes helytállásért!

Szöveg és fotó: Ferencsák Béla, hitoktató, felkészítő szaktanárComments are Closed

^