hétfő, május 8th, 2023

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Szép helytállás az országos döntőben

Iskolánk története során először vívta ki a jogot arra, hogy a Diákolimpia országos döntőjének résztvevője legyen leány labdarúgás sportágban. Óriási megtiszteltetés, hogy egy ilyen rangos eseményen részt vehettünk, különösen úgy, hogy idén a döntőnek Szombathely adott otthont, nevezetesen a Király Sportlétesítmény. A május 5-7 között zajló eseményen 40 csapat mérkőzött meg egymással és nagyon színvonalas mérkőzéseket láthattak a kilátogató nézők. Lányok nagyon motiváltan, a végsőkig küzdve játszották le az összes meccsüket. Sajnos ez nem mindig párosult jó eredménnyel és a szerencsével is hadilábon álltunk, de a küzdőszellem nem hagyott alább. A csajok óriásit harcolva végül a 16. helyezést szerezték meg, ami első nekifutásra megsüvegelendő, hiszen az ország legjobb iskoláival mérkőzhettek meg. Hatalmas élmény volt, hogy a díjakat és okleveleket személyesen a 108 válogatott mérkőzéssel rendelkező Király Gábor adta át. A lányok kijelentették egyértelműen, hogy a következő tanévben is az országos döntőre való kijutás a cél, amihez sok sikert kívánunk.

A csapat játékosai: Fazekas Noémi (8/B), Frühvirt Dóra (6/M), Imre Adél (7/N), Imre Blanka (5/N), Kóródi Anna (9/N), Lantai Dorottya (7/N), Magyar Zsófia (8/B), Novák Alexandra Kitti (8/B), Varga Dóra Anna (8/B)

Gratulálunk a nekik ehhez a szép eredményhez, hajrá Brenner!

Szöveg és fotó: Szeiler Bálint, testnevelő tanár, a csapat edzője

Brenneresek a Safety tour-on

Egy májusi reggel, korán, izgatottan indultunk Ausztriába a Safety tour-ra. Több mint egy órát utaztunk. Ez a verseny katasztrófavédelmi verseny volt, melyre Tóth Zoltán tűzoltó alezredes bácsi kért fel bennünket és segített a gyakorlásban.

A verseny egy tűzoltóállomáson volt Jennersdorfban. Nagy volt az izgalom. Először minden csapat megkapta az egyenpólóját és sapkát. Mind a hat csapat felvonult, büszkén vittük a Boldog Brenner János Általános Iskola tábláját. Köszöntöttek bennünket és bemutatták a helyi tűzoltóság, rendőrség és mentőegység vezetőit.

Roland bácsi mindent fordított nekünk. Első feladat elmélet volt. Két kérdésre kellett válaszolnunk, bár százkettőt tanultunk meg. Mind a kettőt helyesen válaszoltuk meg.
A második feladatnál mi kerékpározásra készültünk, de rollerezni kellett. Ennél veszítettünk két pontot, de ez semmit sem jelentett.
Harmadik feladat célra tartás volt. Ennél a feladatnál két embernek kellett pumpálni a vizet, egy ember célra tartott, egy lyukba kellett betalálni. Egy ember vitte a vödröt leméretni, ebben a feladatban mi lettünk az elsők.
Negyedik feladat a kockakirakás volt, mi a halálfejet húztuk, azaz a mérgező anyagot jelentő mintát kellett kiraknunk. Ebben picit rosszabbul teljesítettünk, de mivel a másik csapat is hibázott, ezért kaptunk plusz húsz pontot. Így huszonnégy ponttal vezettünk.
Az ötödik feladatot nem mi hajtottuk végre, hanem Roland bácsi szerencsés dobásán múlott. A tanárok két nagy dobókockával dobtak. A dobott pontjaikat összeadták és annyi pontot kaptunk. Mi hat pontot szereztünk (kettő + négy).

Utána egy bemutató következett, ahol egy mentőakciót láthattunk. Aztán jött az eredményhirdetés. A négy osztrák közül 2 és 2 magyar csapat közül egy jutott tovább a területi döntőre. Mi nyertünk a magyarok közül.

Köszönjük Zoli bácsinak, hogy a mi osztályunkat (4.c) választotta, Englert Zsolt igazgató úrnak, hogy engedélyezte a részvételt, Németh Roland tanár bácsinak a tolmácsolást, Hajbáné Mátyás Kati néninek és Stalzerné Kulcsár Lilla néninek az áldozatos felkészítést, Kramli Katalin tanárnőnek a gyakorlásban nyújtott segítséget, mely meghozta gyümölcsét.

Nagy erővel készülünk az oberwarti területi fordulóra. Sok munka vár még ránk.

 

Fichtacher Luca, Czumbil Aletta, Kiricsi Veronika és Zsombor-Szatmári Zselyke

4.C Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium

Safety Tour 4c
« A 2 »
^