szerda, március 1st, 2023

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Hamvazószerda – diák lelki nap

Megkezdődött a nagyböjt. Hagyomány iskolánkban, hogy a böjti idő első napján, hamvazószerdán diák lelki napot tartunk.

Az idei esztendőben az alsó tagozatosok reggel a Szalézi templomban gyűltek össze szentmisére, amelyet Köbli Tamás, iskolalelkész mutatott be. A Székesegyházban dr. Székely János megyéspüspök szívhez szóló történetekkel világított rá nagyböjt lényegére – ezen a szentmisén a felsős és a gimnazista tanulók vettek részt. Köszönjük Császár István helynök atya, Kovács Ferenc és Vendrey Gábor atya segítségét is a hamvazkodás liturgiája alatt.

A délelőtt folyamán az alsósokat Kiss László és Stift Zoltán atya interaktív foglalkozással várta. A felsős és gimnáziumi osztályok saját közösségükben készültek húsvét szent ünnepére hitoktatóink és pedagógusaink segítségével, illetve a 8. évfolyam érzékenyítő foglalkozásokon is részt vett.

“Hamvazószerda a nagyböjt ünnepélyes elkezdése, lehetőség, hogy újra felfedezzük azt, amit Isten tett értünk Jézus által! Legyen a béke és a kiengesztelődés ideje egész közösségünk számára!” – mondta Tamás atya szentbeszédében. Imádkozzunk, hogy ez valóban így legyen!

Hamvazószerda 2023
« A 3 »
^