Szent Domonkos-rendi szerzetes atya tartotta az osztályfőnöki órát

Ma az osztályfőnöki órán Jacek atyát láttuk vendégül, aki osztályfőnökünk, Gabi néni hívására jött hozzánk. Osztálytársam, Simonits Dóra egy lengyel népdallal várta, amit furulyán adott elő.

A domonkos atya szeptember 27-én jött Szombathelyre a Szent Márton templomba, ahol 1950-ig domonkos szerzetesek éltek. Sokat mesélt az életéről. Megtudtuk, hogy Lengyelországban született, és 1993 óta él Magyarországon. Ez a magyarázata annak, hogy ilyen szépen, akcentus nélkül beszéli a nyelvünket. Elmondta, hogy miért lett szerzetes. Bemutatta a Szent Domonkos által alapított prédikáló rendet, a reguláját, azaz szabályzatát, ami szerint élik a hétköznapjaikat és a ruházatát. Nagyon szereti a zenét, több hangszeren is játszik. Megtanított nekünk egy lengyel egyházi éneket is. Gitározott és zenés játékot is játszottunk. Az óra végén egy kis ajándékkal kedveskedtünk neki. Máskor is szeretettel látjuk!

Isten áldása kísérje Jacek atyát, hogy még sokáig ilyen nagy lelkesedéssel tegyen tanúságot Krisztusról a hívek és Isten örömére.

Marton Brendon

(7.a)Comments are Closed

^