Tied a pálya!!!!  – Pályaorientációs nap

Iskolánkban idén is megrendezésre került 2022. 10. 15-én a pályaorientációs nap. Valamennyi diák részt vett ezen, alsó-felső tagozat és gimnázium egyaránt.

Az alsósok a korosztályuknak megfelelő foglalkozásokon vettek részt. idén a közszolgálatban dolgozó hivatásos szervek megismerésével és bemutatásával telt a délelőttjük. A komoly, de egyben izgalmas szakmákba a szülők kiselőadásai által nyertek bepillantást a gyerekek. Emellett játékos feladatok és kézműves foglalkozások is várták az izgatott kisdiákokat. Mégis a legnagyobb sikert az iskolánkba látogató mentő-, rendőr-, illetve tűzoltóautó aratta. Mindenki beülhetett a szolgálati járművekbe, továbbá még az alapfelszereléseket is közelebbről szemügyre vehették. A merészebbek a szirénákat is meghallgatták külön kérésre. nagy lelkesedéssel fogadták, hogy beleülhettek a rendőrautóba és a mentőautóba is a kisdiákok.

A felső tagozatos és gimnáziumi diákok több helyszínre is kimentek. Voltak az osztályok gyárlátogatáson: eljutottak a mentőállomásra, több osztály a tűzoltóságra, voltak akik a MAM cumigyárba vagy a Schaffler céghez tettek látogatást. Különleges helyszíneken is jártak: Rábahidvégen, a Parti kertészetben, a Vasi Víz Zrt.-nél, a Galambos Transnál, sőt uszoda- és börtönlátogatás is belefért. Az iskolában levő helyszínen egészségügyi foglalkozáson vettek részt, ahol érzékenyítő foglalkozás keretében próbálhatták ki az „öregségi” gépet, a kerekesszéket, és az újraélesztési technika mellett gipszet is készíthettek maguknak. A tornateremben rendezett foglalkozáson a 7. N osztály diákjai voltak a legügyesebbek, akik jutalomképp egy kórházbejárást nyertek. A nagygimnazisták közül a 9. évfolyamosok dr. Balogh András tanár úrral a planetáriumban jártak, majd előadást hallgattak a továbbtanulás jelenlegi helyzetéről Gaspari Gábor tanár úrtól. A 11-12.-es diákok több előadáson is részt vettek, melyeket ELTE-s tanárok,  oktatók tartottak : informatika, gépész, gazdasági ismeretek, sport és a természettudományok közül a földrajz volt a középpontban. A nap igazán tartalmasan telt mindenki számára. A rendhagyó „tanítási nap” sok új tudást, érdekességet adott a tanulók számára.

 

Fotók: Osztályfőnökök

Cikk: Morosits Eszter, osztályfőnöki munkaközösség-vezető és Pados Zita, tanító, alsós programfelelős

pályaorientációs nap 2022
« A 2 »


Comments are Closed

^