Zarándoklat és családi nap a Szűzanya oltalmában

Kedves meghívást kapott iskolánk a Szombathelyi Erdészeti Zrt-től, a dr Székely János megyéspüspök által bemutatott szabadtéri szentmisére, amelyet a 2. C osztály el is fogadott.

Szeptember 10-én, szombaton 10 órakor találkoztak családjaink  Káld-Hidegkúti erdőben lévő Kisboldogasszony kápolnánál. 5 évvel ezelőtt szentelték fel, ennek emlékére tartották a szentmisét.

Többen kalandos úton, erdei, murvás ösvényeken, egy autóval a sárban meg is süllyedve érkeztek meg a csodaszép tisztásra, ahol  a csíksomlyói templom Szűz Máriát a kis Jézussal ábrázoló kegyszobrának másolata is található.

A megelőző napok esős időjárása ellenére ragyogó napsütés fogadott bennünket. Együtt ünnepelt mintegy 200 zarándok, köztük egyházmegyénk több iskolájából érkezett tanulók. Mi közel 40-en képviseltük a Boldog Brenner János Általános Iskolát. Csoportunk legfiatalabb tagja mindössze 4 hónapos volt, de jöttek velünk kisebb-nagyobb testvérek, szülők és nagymamák is.

Püspök atya beszédében kiemelte, hogy legyünk az ég fele nyitott ablakok, amelyen át besüthet Isten fénye a világra, és  a körülöttünk élőkre. A szentáldozáshoz a 2.c tanulói is beálltak a sorba ,hogy „kiskeresztet” kapjanak, láttukra öröm csillant püspök atya szemében, kedvesen mosolygott mindnyájukra!

A szentmise után kellemes meglepetésként minden zarándokot vendégül láttak az erdészet konferenciatermében és  a teraszon. Nagyon finom vadpörköltet kaptunk galuskával, utána pogácsa és ásványvíz is jutott mindenkinek.

A bőséges ebéd után bevettük magunkat a Farkas- erdőbe.  Egy 2 km-es séta után felmásztunk a Scherg Lőrinc kilátóba, amely 20 méter magas és jól láttuk innen a Ság-hegyet, a Kemenesalját és  a közeli falvakat.

Itt elfogyasztottuk a hazai süteményeket, gyümölcsöket, majd vidám játékba kezdtünk, melybe a szülőket is bevontuk.

A közelgő felhők láttán aztán visszamentünk a kápolnához, ahol autóink álltak, és hazamentek családjaink.

Mindannyian szép lelki és természeti élményekkel gazdagodtunk!

Kozma Andrásné osztályfőnök

2.C osztály

Fotók: Fábián Zsófia, Skriba Tamás

.



Comments are Closed

^