Az írók köztünk élnek

Az idei tanévben a 10. m osztály két diákja – Mészáros Alexandra és Horváth Márk – sikeresen szerepelt különböző mese- és novellaíró pályázatokon.

   Alexandra Te és a természettudományok – mesés történetek (TETT) címmel meghirdetett országos mese- és novellaíró pályázatán különdíjat kapott. A pályázatra olyan tanulságos történeteket vártak, amelyekben a természettudományos tartalom és a meseszerűség összekapcsolódott.

   Márk Értékteremtő karantén – gyerekszemmel című országos pályázaton sci-fi novelláival 1. helyezést ért el. Ezen a pályázaton keresték azt a húsz legkreatívabb gyereket, akik a karantén másfél éve alatt is tudtak értéket, tárgyiasult alkotást létrehozni. Ezekkel a gyerekekkel interjúkat is készítettek, így Márkkal is, hisz bekerült az első 5 legjobb pályázó közé, és meghívást kapott a zoom videokonferencia formájában megtartott eredményhirdetésre, ahol „átvehette” a nyertesnek járó 50 000 Ft értékű vásárlási utalványt.

Majd hamarosan a fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban vehette át a harmadik helyezettnek járó jutalmat. Ide pedig a Könyvtár és a Móra Könyvkiadó által meghirdetett Janikovszky Éva meseíró pályázat díjkiosztójára érkezett.  A pályázatot három korcsoportban hirdették meg. A III. korcsoportba (14-16 évesek) beérkező 500 pályamű közül érte el Márk ezt a 3. helyezést.

 

Mindkét diákunknak gratulálunk, és további sikereket kívánunk.

Domján Péterné, szaktanár

 

  

 



Comments are Closed

^