június, 2022

Jelenleg hónapok szerint tallóz...

 

Érettségi beszámoló a 2021-2022-es tanévben

A 2021-2022-es tanévben a 12.n osztályból 20 fő tett sikeres, rendes érettségi vizsgát.

A 12.n osztályban hat kitűnő bizonyítvány született: Borbás Abigél, Hajba Jázmin, Kiss Lili, Nádor Liza, Végh Dorottya Dóra és Vámosi Virág általános dicséretet is kapott a csak jeles eredményekért. Két tanulónak csak egy négyes osztályzata lett, hat tanulónak pedig csak négyes és ötös érdemjegy került az érettségi bizonyítványába. Volt olyan tanulónk is, aki egy tantárgyból ért el közepes eredményt, a többi minősítése jeles lett. Szívből gratulálunk a szép eredményekhez!

Magyar nyelv és irodalomból egy tanulónk tett emelt szintű vizsgát, vizsgájára jeles osztályzatot kapott. A többi tanuló középszinten nyolc jeles, hat jó és öt közepes eredményt ért el.

Matematikából tizennyolcan középszinten vizsgáztak, tíz jeles, hat jó és két közepes eredmény született. Emelt szintű matematika érettségi vizsgát két tanulónk választott, egyikük jelest, másikuk közepes eredményt ért el. A jeles eredményt elérő tanulónk szóbeli feleletét 100 százalékosra értékelte a vizsgabizottság.

Történelem tantárgyból tizenhatan középszintű vizsgát tettek, öt jeles, tizenegy jó eredmény született. Négyen emelt szinten adtak számot tudásukról, két jeles és két jó eredménnyel.

Angol nyelvből nyolcan vizsgáztak középszinten, mind a nyolc diák jeles minősítést kapott. Négyen emelt szinten vizsgáztak, ők is jelest eredményt értek el.

Német nyelvből heten tettek középszintű érettségi vizsgát – köztük hárman 11. évfolyamosként előrehozott érettségit tettek – , öt jeles, egy jó és egy közepes eredmény született, egy végzősünk pedig emelt szinten jeles eredményt ért el.

Biológiából egy tanulónk középszinten négyesre, három tanulónk emelt szinten sikeresen vizsgázott.

Üde színfoltja volt az idei érettséginek az ének-zene tantárgy érettségi vizsga: egy tanulónk, aki zenei pályára készül, jeles eredményt szerzett az írásbelit követő szóbeli felelete után.

A fizika tantárgyat is csak egy tanulónk választotta, jó eredményt ért el. Kémiából is egy diákunk írt és felelt középszinten, jeles minősítést szerzett, hiszen 97 százalékos írásbeli dolgozatot írt, a szóbeli feletete pedig 100 százalékos lett.

Földrajzból ketten vizsgáztak emelt szinten, egyikük jó, másikuk közepes eredményt ért el, de a továbbtanuláshoz szükséges 50 pluszpontot mindketten megszerezték.

Informatikából végzőseink közül hárman mérettették meg magukat emelt szinten, ketten jelest, egy tanulónk jó eredményt ért el. Büszkék vagyunk arra is, hogy egyik végzős diákunk a szóbeli informatika érettségin 100 százalékos felelettel örvendeztette meg a vizsgabizottságot. Ezen kívül előrehozott informatika érettségit tett négy tanulónk: három jeles és egy jó eredménnyel.

A katolikus hittan tantárgyat hatan választották, minden tanuló 90 százalékot meghaladó eredményt ért el, így mindnyájan jelest kaptak az érettségi bizonyítványukba.

Kedves érettségizők!

Eredményeitekhez szívből gratulálunk!

Érettségi 2022
« 1 A 5 »

Te Deum a felső és a gimnáziumi tagozaton

Az alsó tagozat után a felső tagozatosok június 16-án csütörtökön, a gimnazisták pedig június 20-án, hétfőn gyűltek össze a Szalézi Szent Kvirin templomban, hogy hálát adjanak a 2021-2022-es tanév kegyelmeiért.

A szentmisét iskolánk lelkésze, Köbli Tamás atya mutatta be. Szentbeszédében Tamás atya kiemelte: milyen jó nekünk, hogy minden nap olvashattuk és olvashatjuk a Szentírást, hiszen így elmélkedhetünk, választ kaphatunk a kérdéseinkre.

A szentmise után Dallos Anna (5.m) furulyázott, zongorán Tóth Mónika tanárnő kísérte. Ezt követően Vincze Lívia (9.n) énekelte a You raise me up című dalt magyarul: “Te erőt adsz, ha megfárad a lelkem, Erőd adod, velem vagy, nem hagysz el. Felemelsz, tovább viszel az úton, Oly erőt adsz, mely nem fogy el sosem…” Zongorán Németh Nóra kísért, fagotton pedig Tóth Mónika játszott.

Englert Zsolt igazgató úr értékelte a tanulmányi munkát, többek között szólt arról is, hogy kiemelkedő sikerünk volt ebben az évben, hiszen iskolánk az országos mérések és az érettségi vizsgaeredmények alapján bekerült az ország 100 legjobb gimnáziuma közé.

Igazgató úr beszámolt arról is, hogy diákjaink kiemelkedő szorgalma az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sok területen megmutatkozott. Sokan értek el kiemelkedő tanulmányi eredményt. Alsó tagozatunkon az első osztályosokon kívül kilencvennégy kisdiák ért el a magatartást és a szorgalmat is figyelembe véve kitűnő eredményt, gimnazisták és a felső tagozatosaink közül pedig hatvannégyen lettek hasonlóan kitűnők, mellettük nyolcvankét tanulónak csak egy-két négyes osztályzata lett. A tantárgyi dicséretek száma megközelíti a hétszázat.

A tanulmányi eredmények mellett a versenyeredmények is diákjaink kiemelkedő tudását, szorgalmát igazolják. Idén a nehéz körülmények ellenére is sokan versenyeztetek és sok szép eredmény született. Ezek közül kiemelkedő a kémia Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért eredmény. Két diákunk, Kiss Mihály és Kovács Gergely jutott az országos döntőbe, ahol Mihály a 8. Gergely pedig a 24. helyet szerezte meg. Különleges, szép eredmény volt még a 4.c osztályosok csapatának eredménye, akik a bejutottak a Kajla Sulibajnokság országismereti vetélkedő döntőjébe és ott a televízió kamerái előtt szerezték meg a győzelmet. Gratulálunk nekik és tanítóiknak!

Örömünkre ebben az évben a kirándulások sem maradtak el, a határtalanul programban is négy évfolyamunk, 10 osztályunk vett részt.

Nevelőtestületi dicséretet kaptak: 

Bencze Boglárka 8.a

Kiss Julianna 8.a

Vilics Hanna Petra 8.a

Piri Endre János 8.b

Henc Zsóka 5.n

Rettegi Ákos 6.n

Szabó Gergő 7.n

Berki András 8.n

Iszak Lilla 8.n

Horváth Márk Sándor 10.m

Kiss Mihály 11.m

Kiss Tamás 11.m

Ernyey Júlia 11.n

Kovács Gergely 11.n

Az ünnepség végén Englert Zsolt igazgató és Dr. Szőke Zoltán, az iskolánk támogatására létrehozott alapítvány kuratóriumának elnöke adta át a Tehetség Díjakat az idei tanévben legkiemelkedőbb versenyeredményeket elért tanulóinknak.

Tehetség Díjban részesítették:

– Bárdics Mirkó 1.b osztályos tanulót az Országos Sakk Egyéni Diákolimpián elért 9. helyezéséért, a sakk rapid országos bajnokságon elért 11. helyezéséért. (Edzője: Ruck Tamás és Rátkai Marianna)

– Imre Blanka 4.b osztályos tanulót az Országos Bartók Béla Hegedű-duó versenyen elért különdíjáért

– Nagylaki András 4.b osztályos tanulót az Országos Kürtversenyen elért különdíjáért és Jánossomorjai Rézfúvós Minősítő versenyen elért arany minősítéséért

– Babos Blanka 5.a osztályos tanulót az Országos Sakk Diákolimpián csapatban elért 9. helyezéséért (Edzője: Ruck Tamás)

– Szigeti Réka 7.a osztályos tanulót az Országos Sakk Diákolimpián csapatban elért 9. helyezéséért (Edzője: Ruck Tamás)

– Vilics Hanna 8.a osztályos tanulót az Országos Sakk Diákolimpián csapatban elért 9. helyezéséért (Edzője: Ruck Tamás)

– Bende Johanna 5.a osztályos tanulót Czidra László Furulyaversenyen elért országos 3. helyezéséért

– Péhm Gellért 6.a osztályos tanulót a Czidra László Furulyaversenyen elért országos 1. helyezéséért

– Móricz Borbála 7.b osztályos tanulót a Tánc diákolimpián elért országos 4. helyezéséért

– Szabó Liza 7.c osztályos tanulót a nyitni-Kék fuvolaversenyen elért országos arany minősítéséért

– Kiss Julianna 8.a osztályos tanulót Bihari János Kamara zenei fesztiválon elért országos arany minősítéséért

– Henc Zsóka 5.n osztályos tanulót az Arany János Magyarverseny országos döntőjén elért 6. helyezéséért (Tanára: Tangl Lászlóné)

– Szabó M. Katalin 6.n osztályos tanulót az Arany János Magyarverseny országos döntőjén elért 2. helyezéséért (Tanára: Tangl Lászlóné)

– Kiss Benedek 6.n osztályos tanulót az Arany János Magyarverseny országos döntőjén elért 8. helyezéséért. (Tanára: Tangl Lászlóné)

– Rettegi Ákos 6.n osztályos tanulót az Arany János Magyarverseny országos döntőjén elért 7. helyezéséért (Tanára: Tangl Lászlóné)
A Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny országos döntőjén elért 1. helyezéséért (Tanára: Mezősiné Keszei Zsuzsanna)

– Horváth Zsombor 6.n osztályos tanulót a Rövidpályás gyorskorcsolya diákolimpia országos döntőjén elért 3. helyezéséért

– Pozsonyi Koppány 6.n osztályos tanulót az Úszás Diákolimpia országos döntőjén 50m gyors és 100m gyors úszásban elért 3. helyezéséért

– Bárdics Márkó 5.m osztályos tanulót, Ludván Flórián 6.n osztályos tanulót, András Ferenc és Szabó Gergő 7.n osztályos tanulót az Országos Sakk Diákolimpián csapatban elért 9. helyezéséért (Edzője: Ruck Tamás)

Szabó Gergő egyéniben 11. helyezést ért el.

– Szomor Emma 6.n és Ludván Boglárka 6.n osztályos tanulókat az Országos Sakk Diákolimpián csapatban elért 9. helyezéséért. (Edzője: Ruck Tamás)

– Farkas Boglárka 10.n osztályos tanulót az Országos Sakk Diákolimpián elért 10. helyezéséért (Edzője: Ruck Tamás)

– Vámosi Vilmos 7.n osztályos tanulót az Úszás Diákolimpia országos döntőjén 100m gyors úszásban elért 6. helyezéséért

– Berki András 8.n osztályos tanulót a Jedlik Ányos Fizikaverseny országos döntőjén elért 3. helyezéséért a Dugonics András Matematikaversenyen elért 4. helyezéséért, az Alapműveleti Matematikaverseny elért országos 7. helyezéséért. (Tanára: Matematika: Sütheő Cecília, Fizika: Vida Mária)

– Iszak Lilla 8.n osztályos tanulót a Jedlik Ányos Fizikaverseny országos döntőjén elért 5. helyezéséért (Tanára: Vida Mária)

– Hajba Noémi 9.n osztályos tanulót az Országos Bartók Béla Hegedű-duó versenyen elért országos 2. helyezéséért

– Svélecz Benjámin 9.n osztályos tanulót az Úszás diákolimpián 50 m pillangón illetve 100 m pillangón elért országos 8. illetve 9. helyezéséért

– Vincze Lívia 9.n osztályos tanulót az Úszás diákolimpián 100 m gyors illetve 100 m háton elért országos 8. illetve 9. helyezéséért. Lívia az Irinyi János országos kémiaversenyen is szépen szerepelt.

– Mészáros Alexandra 10.m osztályos tanulót az országos „Te és a természettudományok” című novellaíró pályázaton szerzett különdíjáért. (Tanára: Domján Péterné)

– Horváth Márk Sándor 10.m osztályos tanulót az országos „Értékteremtő karantén” című novellaíró pályázaton elért 1. helyezéséért, a Janikovszky Éva meseíró pályázaton elért 3. helyezéséért. (Tanára: Domján Péterné) Márk az Irinyi János országos kémiaversenyen is szépen szerepelt.

– Kovács Gergely 11.n osztályos tanulót a kémia OKTV országos döntőjén elért 24. helyezéséért, az Oláh György Kémiaverseny országos döntőjén elért 5. helyezéséért (Tanára: Ernyey Tiborné)

– Kiss Mihály 11.m osztályos tanulót a kémia OKTV országos döntőjén elért 8. helyezéséért, a Katolikus Középiskolák Matematikaversenyének országos döntőjén elért 10. helyezéséért (Tanára kémiából Ernyey Tiborné, matematikából Gyenesné Gojsza Mónika)

Szívből gratulálunk, további sok sikert kívánunk! Köszönjük pedagógusaink áldozatos munkáját!

Te deum 2022
« 1 A 10 »

 

Ügyintézési időpontok a nyári szünetben

Hivatalos ügyek intézésére a nyári szünetben az alábbi időpontokban van lehetőség:

2022. június 30-áig az ügyintézés munkanapokon 8-14 óra között lehetséges, illetve ezt követően júliusban és augusztusban az alábbi időpontokban:

július 7. (csütörtök)                    9  –  12 óra

augusztus 2. (kedd)                    9  –  12 óra

augusztus 16. (kedd)                  9  –  12 óra

2022. augusztus 23-tól az ügyintézés a tanévben megszokott rend szerint történik.

 

 

 

^