Iskola Napok az alsó tagozaton

Az idei évben két év kihagyás után ismét megrendezésre kerültek az Iskola Napok április 20-22-én, melynek keretében szerdán az alsós diákoknak alkalmuk nyílt egy önfeledt, vidám, szórakoztató sportdélutánon megmutatni ügyességüket, játékosságukat, sportszerűségüket.

Attila bácsi szervezésében az osztályok lány és fiú csapatai futball-mérkőzésen vehettek részt, ahol nem a győzelem számított, hanem a közös játék. Örömmel láttuk, hogy minden gyerek végig mosolyogva, barátságban játszott, a végén pedig minden csapat hatalmas tapsot kapott a közösen szurkoló osztálytársaktól.

Ezt követően az osztályok kidobóban mérték össze ügyességüket, ahol a legnagyobb sportszerűséget és lelkesedést mutatták a gyerekek. Itt sem a győzelem, hanem a közös játékon volt a hangsúly, amit a gyerekek mosolygós arca vissza is tükrözött.

Gratulálunk minden osztálynak és köszönjük a szervezést Attila bácsinak.

A következő napon hagyományteremtő szándékkal szépíró versenyt szerveztünk az alsó tagozaton a fejlesztésre járó gyermekeknek Zsuzsa néni és Attila bácsi vezetésével. Nagy-nagy izgalommal várták az újfajta megmérettetést a diákok, akiknek lehetőségük volt megmutatni szépíró és helyesíró tudásukat.

A versenyen külön korcsoportban írt a kilenc 1. és 2. osztályos diák, akiknek a „Ki az okosabb?” című mesét, a 3. és 4. évfolyamon a tizenegy versenyzőnek Csukás István: Tóbiás virága című verséből egy részletet kellett lemásolniuk.

A zsűri csodálattal értékelte a szebbnél-szebb és hibátlan írásokat, melyek közül egyöntetűen választották ki évfolyamonként az első három helyezettet.

1.      évfolyam
1. Horváth Szonja (1. a)
2. Vámos-Serman Piroska (1. b)
3. Németh Nándor (1. b)
2.      évfolyam
1. Toldi Luca (2. a)
2. Hancz Bálint (2. b)
3. Simon Csilla (2. c)
3.      évfolyam
1. Simon Evelin (3. b)
2. Bodnár Adrienn (3. c)
3. Török Emili (3. a)
4.      évfolyam
1. Gyarmati Kornél (4. a)
2. Horváth Márk (4. b)
3. Szabó Botond (4. c)

 

A zsűri által legszebben író  hat diáknak a legnagyobb nyereménye az volt, hogy részt vehettek a kőszegi dr. Nagy László EGYMI, Beszédjavító Általános Iskola által 2022. április 27-én szervezett Megyei Szépíróversenyen, ahol 13 iskola diákjai mérték össze tudásukat. Iskolánk tanulói sok-sok élménnyel és szép eredményekkel tértek haza.

Az 1-2. évfolyamosok versenyén Toldi Luca (2. a) osztályos tanulónk 2. helyet ért el, valamint a legnagyobb létszámú 3-4. évfolyamos korcsoportban Simon Evelin (3. b) osztályos diákunk a 2. helyet szerezte meg. Gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő tanáraiknak! További sikereket kívánunk nekik!

Az Iskola Napok utolsó napján Kriszta néni szervezésben Mozifesztiválon vehettek részt a gyerekek, ahol is kiválaszthatták a számukra legszimpatikusabb mesét, rajzfilmet.

Minden osztályteremben más-más moziélményben volt részük a gyerekeknek. A tanító nénik gondoskodtak arról, hogy minden korosztály megtalálja magának a legmegfelelőbb történetet, így a Bogyó és Babóca és a Magyar népmesék mellett szerepelt a Heidi, Toy Story, Szilaj, a vad völgy paripája, a Fogtündér, A kékfényű lámpás, a Segítség, hal lettem!, Nanny Mc Phee a Varázsdada, a Nagyon vadon, a Keménykalap és krumpliorr, A király három gyermeke című alkotások.

A legnagyobb sikert és a legtöbb gyermeket pedig a Clifford, a nagy piros kutya című film vonzotta, így az osztályteremből kiszorulva az előadóteremben élvezhették a diákok a közös filmnézést.

 

Dévai-Szele Zsuzsanna, tanító

 

 

 



Comments are Closed

^