A magyar költészet napja a felső tagozaton és a gimnáziumban

A József Attila születésnapjához kötődő magyar költészet napját idén nem hagyományos módon ünnepeltük meg. Az 5-12. évfolyamos tanulóink az iskola 14 kiemelt helyén olvashattak a helyszínhez választott magyar, főként kortárs költeményeket. A versek mellé egy-egy QR-kódot helyeztünk el, melynek megnyitásával egy űrlaphoz juthattak el a tanulók. Egy kérdés megválaszolásával és a helyszínen készített, majd feltöltött szelfivel bizonyíthatták, hogy elolvasták, értelmezték a verset. Az aulában a Nyugatos írókról és költőkről szóló plakátokat állítottunk ki, melyeket a 11.n osztály tanulói készítettek. A poszterekhez kapcsolódó kérdéssor megválaszolásának sikere a jó szövegértésen alapult.

A 14 vershez, feladathoz 1348 megfejtés érkezett. 

A legtöbb megoldást a 11.n, a 7.c és az 5.a osztály küldte be. 

Az értékelés menete:

A helytelen megoldásokat eltávolítottuk. Az egy osztályra jutó jó megoldások számát elosztottuk az osztálylétszámmal, így kaptuk meg az egy főre eső jó megfejtések számát.

Ennek alapján a következő sorrend született:

  1. helyezett – 11.n
  2. helyezett – 7.c 
  3. helyezett – 5.a osztály.

A szoros sorrend miatt úgy döntöttünk, hogy nem csak az 1. helyezett osztály kap ajándékot (tortát), hanem három osztályt is jutalmazunk.

A legjobb szelfikből készítettünk egy szerény bemutatót, amit a könyvtárban lehet megtekinteni.

A költészet napi kihívások között szerepelt egy extra, online kitölthető feladatsor is. A helyes megfejtők között a könyvtár felajánlásából egy tábla csokit sorsoltunk ki. Ezt az 5.n osztály ötfős csoportjával végeztük, melyről videófelvételt is készítettünk.

A Milka csokit Várza Márk, 7.b osztályos tanuló nyerte.

Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy ilyen sok tanuló kapott kedvet a versek elolvasásához, és vett részt a költészet napi játékban!

Iványiné Nagy Kinga

könyvtárostanár

https://drive.google.com/file/d/1tAUqyEZv53154IOPzdgmDy-LwoyrNob1/view?usp=sharing



Comments are Closed

^