Volt kollégistánk koncertjén jártunk

Kovács Bálint 5 éve ballagott el kollégiumunkból. Akkor végezte el a Művészeti Szakgimnáziumot, de egyben már Bécsben is voltak órái. A nagyközönség a 2017-es Virtuózokból ismeri. Jelenleg Salzburgban folytatja zenei tanulmányait. Bálint 2022. február 23-án Szombathelyen koncertezett, mely eseményre meghívót küldött, hogy találkozhassunk vele, nagytehetségű kedves volt kollégistánkkal.

Részlet:

A Simplicissimus Ensemble „A legvidámabb barokk” Kamaraegyüttessel adták elő csodálatos barokk koncertjüket, melyben minden zenész korhű hangszereken játszott. Előkerült egy ritka hangszer is: a theorbo, amely már méretével is feltűnt. Látszott az előadóművészeken az elhivatottságuk, a lelkesedésük – a profizmusuk mellett. Helyszínként az Evangélikus Templom fogadta be a művészeti előadást, mely felemelő hátteret nyújtott a koncerthez.
Eljöttek művészetis diákok is, akikkel alkalmunk volt a koncert után Bálintot kérdezgetni a tanulmányairól és jövőbeli terveiről. Nagyon inspiráló volt Bálint példája, aki igen sok áldozatot hozott már eddig is a művészi pályájáért, és meg is látszanak ennek gyümölcsei. Kívánunk neki sikeres, örömteli művész életet! Tegye szebbé sokak életét varázslatos zenéjével! Gratulálunk, Bálint!
2017-es szereplése a Virtuózokban: Elődöntő: https://www.youtube.com/watch?v=YlmTsGNke3A
Somogyi Kata, Somogyi Kitti, Vida Katalin

Volt kollégistánk koncertje


Comments are Closed

^